|
Citat: Autor citiranog posta bata |
|
|
|
|
|
Mnogo "pamtenih" stvari sam ovde sad procitao. Uglavnom od onih koji su za Tita samo culi.
O kakvim dugovima govorite gospodo. Ako se neko i zaduzio sta se desilo? Desilo se da smo imali: FAP, ZASTAVU, IDA KIKINDA, TAS, TAM, IKARBUS, ZMAJ, IMT, SANOS itd.
Desilo se da smo imali: DJERDAP 1 i 2, BAJINU BASTU, KOSTOLAC, TREPCU,
Desila se: EI NIS, PUPIN, GORENJE, KONCAR, MIN NIS, ZELEZARA SMEDEREVO, RTB BOR,
Desilo se BESPLATNO: SKOLOVANJE, LECENJE, LETOVANJE,
Desilo se da smo imali jednu od najmodernijih vojnih industrija na svetu!!!!
Desilo se da smo imali jedan od najcenjenijih pasosa u svetu!!!!
Desilo se da svako ko je hteo da se zaposli mogao je i mogao je da radi u firmi do penzije i zaradi dovoljno da ne mora da se brine za egzistenciju, a i mnogo vise.
Pa sta ocekujete vi od zemlje koja je imala nepismeno stanovnistvo, koja je bila unistena ratom itd. Za vreme Tita je sve izgradjeno i stavljeno na noge. Umro je pre vise od 25 god. pa sto se ne zaduzi posle njega jos neko pa da napravi nesto.
Pa i ako je proganjao neposlusne, bar je funkcionisao sistem. Danas se neposlusni ubijaju overom u glavu i nikom nista, to je IN, a sistem je u raspadu. I koliko znam i danas se svi hvale i velicaju kao uspeh kako su dobili kredit sa grejs periodom, pomoc, donaciju i svasta jos. Pa sta je to nego zaduzivanje, a gde se vidi rezultat toga? Jedino ako je rezultat uspesna prodaja(citaj pljacka) uspesnih firmi .
Ne pricajte napamet ili na osnovu izjava nezadovljnih nacinoalisticki nastrojenih likova.
Ja licno danas ne bih imao gde da zivim da mi roditelji u vreme Tita nisu sve stekli, a imam i fakultet i posao. Ne znam za vas:confused:. |
|
|
|
|
Pa kako ja ovo ovako nisam mogla sve reci, nego nesto mrsim?:P
Salu na stranu, evo ako neko razumije srpski jezik fin post i sve tacno od rijeci do rijeci!
Samo sto je tesko nekima da ukapiraju ovo i razmisle malo.
Drugar to sto su stekli tvoji za Titovo vrijeme ova gospoda naziva lopovlukom, cuces to a i imas prilike da se vratis nazad i procitas, uvjerices se i sam:S
Tako da ko je lezao za njegovo vrijeme onaj je jadnik, a ko je nesto stekao postenim radom lopov.
Ovo ti samo kazem sta neki misle, uvijek imaju nekog krivca, ne vide koliko ih sad ima, da ni radno mesto nece da im pruze, a kamoli sta drugo, pozatvarase i ono malo fabrika sto su imali...:P
Pozdrav za ovaj gore post