Tema: Tito
Pogledajte jednu poruku
Old 13.01.2008, 07:35 AM   #243
MontenegroGirl

MontenegroGirl's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 20.05.2007
Godine: 25

Citat: Autor citiranog posta bata
View Post
Mnogo "pamtenih" stvari sam ovde sad procitao. Uglavnom od onih koji su za Tita samo culi.
O kakvim dugovima govorite gospodo. Ako se neko i zaduzio sta se desilo? Desilo se da smo imali: FAP, ZASTAVU, IDA KIKINDA, TAS, TAM, IKARBUS, ZMAJ, IMT, SANOS itd.
Desilo se da smo imali: DJERDAP 1 i 2, BAJINU BASTU, KOSTOLAC, TREPCU,
Desila se: EI NIS, PUPIN, GORENJE, KONCAR, MIN NIS, ZELEZARA SMEDEREVO, RTB BOR,
Desilo se BESPLATNO: SKOLOVANJE, LECENJE, LETOVANJE,
Desilo se da smo imali jednu od najmodernijih vojnih industrija na svetu!!!!
Desilo se da smo imali jedan od najcenjenijih pasosa u svetu!!!!
Desilo se da svako ko je hteo da se zaposli mogao je i mogao je da radi u firmi do penzije i zaradi dovoljno da ne mora da se brine za egzistenciju, a i mnogo vise.
Pa sta ocekujete vi od zemlje koja je imala nepismeno stanovnistvo, koja je bila unistena ratom itd. Za vreme Tita je sve izgradjeno i stavljeno na noge. Umro je pre vise od 25 god. pa sto se ne zaduzi posle njega jos neko pa da napravi nesto.
Pa i ako je proganjao neposlusne, bar je funkcionisao sistem. Danas se neposlusni ubijaju overom u glavu i nikom nista, to je IN, a sistem je u raspadu. I koliko znam i danas se svi hvale i velicaju kao uspeh kako su dobili kredit sa grejs periodom, pomoc, donaciju i svasta jos. Pa sta je to nego zaduzivanje, a gde se vidi rezultat toga? Jedino ako je rezultat uspesna prodaja(citaj pljacka) uspesnih firmi.
Ne pricajte napamet ili na osnovu izjava nezadovljnih nacinoalisticki nastrojenih likova.
Ja licno danas ne bih imao gde da zivim da mi roditelji u vreme Tita nisu sve stekli, a imam i fakultet i posao. Ne znam za vas:confused:.
Pa kako ja ovo ovako nisam mogla sve reci, nego nesto mrsim?:P
Salu na stranu, evo ako neko razumije srpski jezik fin post i sve tacno od rijeci do rijeci!
Samo sto je tesko nekima da ukapiraju ovo i razmisle malo.

Drugar to sto su stekli tvoji za Titovo vrijeme ova gospoda naziva lopovlukom, cuces to a i imas prilike da se vratis nazad i procitas, uvjerices se i sam:S

Tako da ko je lezao za njegovo vrijeme onaj je jadnik, a ko je nesto stekao postenim radom lopov.
Ovo ti samo kazem sta neki misle, uvijek imaju nekog krivca, ne vide koliko ih sad ima, da ni radno mesto nece da im pruze, a kamoli sta drugo, pozatvarase i ono malo fabrika sto su imali...:P

Pozdrav za ovaj gore post

Poslednju izmenu radio/la MontenegroGirl: 13.01.2008 u 07:51 AM.
MontenegroGirl nije na forumu   Odgovori sa citatom