Pogledajte jednu poruku
Old 11.01.2008, 05:26 AM   #6
bunny the ripper

bunny the ripper's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 12.11.2007

Ponekad kad mislim o tome bude mi krivo sto ja ne bih mogla da odem na Svetu Goru, da vidim sta tamo ima sve. Ali nikako ne podrzavam kojekakve demonstracije, postoje mnogo bitnije stvari u zivotu za koje se treba boriti a ne da bi usleu neki manastir samo da bi videle sta ima.
Sto se tice "svojatanja" zemljista, to i jeste srpsko, dok broj monaha ne padne ispod 6, tada prelazi u grcki posed. Kada se ide na Svetu Goru , treba ti posebna viza i onako..poprilicno drndanja oko toga, ali ta viza se dobija od Grcke .:D Mislite o tome. Jel to sprkinje ili grkinje demonstriraju?
Postoji puno zenskih manastira gde muskarci ne mogu da udju, i sta sad...:P
Religija je takva kakva je, stvar izbora, zar nije? Ako si vec izabrao/la i postujes, onda ispostuj i "pravila", ako zene ne smeju na Svetu Goru onda ne smeju i tacka, vernica si, ispostuj to i dovidjenja.
Sveta Gora vljda i jeste toliko interesantna jer budi neku radoznalost u nama, sta je tamo toliko zanimljivo sto mi ne smemo da vidimo.:P Sem gomile kamenja , prostorija gde zive, jedu i mole se monasi i pored velicnstvene riznice i ikona nema tu nista posebno. Car je u "duhovnosti" celog mesta, koje mozda i ne bi bilo takvo da su pravila drugacija.Jedino zbog cega bih ja demonstirala je to da se cesce organizuju izlozbe predmeta iz svetogorske riznice.
bunny the ripper nije na forumu   Odgovori sa citatom