Pa ne verujem da iko u ovoj zemlji ima bolje izvore informacija o mene sto se tice finansijskog sektora tako - ne verujem u to.
Mislim mozda i kupe ali ako budu pre toga jeli bunike.
Cak i da hoce - zasto bas Postanska? Banka koja je RASPAD (cak nije ni banka), belezi gubitke iz godine u godinu a uz to je jos i klasicna stedionica ili ako bas hoces retail banka. A CITI je nesto sasvim drugo - banka okrenuta privredi. Mada u ovoj zemlji se desavaju interesantne stvari - EFG banka je za dobre pare kupila Nacionalnu stedionicu (mada i tu postoji i finansijka pozadina kao i kupovina trzisnog ucesca sto je jednu banku sa zacelja lansiralo u sam vrh srpskog finansijskog sektora).
I sta kaze izvor - kada ce biti kupoprodaje? Da znam da upisem akcije dok je vreme :D. Mada kad razmislim ako je to tacno daj da stavim hipoteku na stan i da povucem malo vise - nece biti zgoreg imati puno akcija postanske. Ko veruje neka kupi.
I zasto bas Postanska? Ima josuvek finih banaka koje bi stranci mogli da kupe: Komercijalna, Univerzal, Privredna banka Beograd, JUBMES - i sve su to banke koje bi vise prilicile CITI-ju nego Postanska stedonica.
A i zasto bas Citi, zasto ne Commerz, HSBC, Morgan Stanley, J.P. Morgan Chase...
Poslednju izmenu radio/la cuore_sportivo: 09.01.2008 u 08:32 PM.
|