Pogledajte jednu poruku
Old 09.01.2008, 09:18 AM   #15
Minea

Minea's Avatar

Status: Moderatorka
Korisnik od: 14.08.2006

Citat: Autor citiranog posta GstopDmobing
View Post
Ovo je sve tačno što si napisala, kao što je i tačna činjenica da isključivo takve "stvari" da ne kažem "bljuvotine" jedino i prodaju takve novine...

U "žutom" (ja ga lično zovm još i USRANOM radi kolorita kojim su ga krstili) novinarstvu - tiraž je svetinja, a ne moral... Ako takva štampa bude opomenuta od nekoga da su nešto "ZGLAJZALI", onda stave u sutrašnji broj "izvinjenje", i život teče dalje....

Sudovi,natezanje, odštete, sudske zastare, ovo, ono su gotovo svakodnevna pojava i nešto svima "bukvalno smešno", pa su stoga takve "smušene" okolnosti samo dodatna "inspiracija" novinarima da piše ko šta i o čemu hoće...
Tachno tako, ja sam davno rekla da volim chuti informaciju pa bila ona losha ili dobra, ali sve je stvar novinarstva i kako je ta informacija preneta...
Recimo Blic je za mene koliko toliko normalna dnevna novina....Dok Vechernje Novosti posezu za istim kao i Kurir i Press....Jednostavno ne mogu da shvatim ako vetj objavish da je neko poginuo ili da mu se desilo neshto loshe, shto to morash okachiti na prvu stranicu sve sa originalnim slikama zrtava...
To ne mogu da svarim nikako...
Pa koliko god tiraz bio u pitanju, sramno je....
I josh neshto me jako zanima, po zakonu niko nema pravo da bude na mestu zlochina ili tragedije dok se istraga ne okoncha, odakle onda Kuriru i Pressu originalne slike sa mesta dogadjaja, 4h posle odigravanja tragedije....