|
|
|
|
|
|
|
A inače kad si već pomenuo americku Citi Group, iz "izvora" dostupnih ljudima koji su na takvim pozicijama da znaju nešto više od običnog smrtnika u javnost su došle vesti da ista treba da preuzme (moguće da već i je) vlasništvo nad "Poštanskom štedionicom". |
|
|
|
|
.
Izvini ali ne mogu da se ne nasmejem na ovo :D. Zadnje sto sam cuo da su merkali a da se odnosilo na nas je Hypo Alpe Adria A.G. Klagenfurt. Znaci Hypo grupa - cela. A cuo sam neka govorkanja da su merkali i Raiffeisen Zentralbank sa sve afilijacijama mada u to manje verujem ali Rajfa itekako lici na Citi - bezobrazni su kao oni. A postanska - nemam reci. Citi nije banka koja kupuje male gubitase kao sto je Postanska vec velike pobednike kao sto je Rajf, Hypo, Intesa, EFG, i to samo na nivou grupe. Sto bi se reklo - ni jedna nasa banka nije njima ni za zub.
Daj boze da Citi ili bilo koja velika svetska grupa udje ovde jer bi nastala zabava na trzistu ali ja bih njih vise voleo da vidim kao "Greenfield" - da moraju da se bore za ucesce i da prave konkurenciju a ne kartel kao sto je sada slucajm (mada sa ozbiljnim ulaskom Marfina na trziste bojim se da ce ova godina biti interesantna).
Ali kupovina postanske - lol ipak je to samo trac!