Pogledajte jednu poruku
Old 08.01.2008, 01:39 AM   #21
GstopDmobing

GstopDmobing's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 04.01.2008
Default ma nije samo to slučaj u Nišu

Citat: Autor citiranog posta cuore_sportivo
View Post
Ovako, sto se DIN-a tice, tu su se svi "omrsili" - znam provereno. Pogledaj samo koliko su skocile cene stanova u Nisu posle prodaje akcija. Nema radnika DIN-a koji nije izvukao bar jedan stan iz te privatizacije a znam i ljude koji su napravili akciju 3 stana + dva lokala a nisu bili nikakvi direktori vec radnici sa visokom spremom

Sto se kupovine Telekoma Srpske tice - ceo posao je ispratila kreditom americka Citi Group, finansijski detalji nisu dati (jer je uobicajeno da je to kod banaka poslovna tajna) ali mi nije bilo jasno - zasto se kompanija koja treba da se privatizuje zaduzuje. Mada ovako u paketu sa Telekoomom Srpske i kao suvlasnik crnogorskog treceg operatera svakako vredi vise (mada je to Miskovic iskoristio samo kao brand, koliko znam vecinski deo je Miskovicev odnosno njegove firme iz Holandije).

A sto se tice imovinskoh odnosa - ipak smatram da niko tu ne treba nista da dobije od akcija vec to lepo da se rasproda. Samo je u ovoj drzavi problem na sta ce se pare potrositi - nadam se da ce ih napustiti ideja da na svakom usponu u Srbiji naprave zicaru jer je to puko bacanje para. Graditi zicare na ispod 2000m nadmorske visine je ravno ludilu - sto narod kaze "veca dara nego mera".
Već i u Novom Sadu posle prodaje Apatinske pivare... Pa Pivare Čelarevo... Pa Duvanske industrije u Senti, itd,itd...

Sad sa stanovišta "vladajućih struktura ove države" ići pričati o kvalitetu "tranzicije", ravnopravnosti i učešću svih građana Srbije u privatizaciji jednostavno je više nego licemerno i bezobrazno !!!

To sam hteo da kažem, mada vidim da se skoro u potpunosti slažemo u ocenama.

A inače kad si već pomenuo americku Citi Group, iz "izvora" dostupnih ljudima koji su na takvim pozicijama da znaju nešto više od običnog smrtnika u javnost su došle vesti da ista treba da preuzme (moguće da već i je) vlasništvo nad "Poštanskom štedionicom".