Pogledajte jednu poruku
Old 29.12.2007, 06:31 PM   #20
anja007

anja007's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 27.08.2006

Citat: Autor citiranog posta MontenegroGirl
View Post
Ja sam jedno 3 meseca trazila stan, dok ovaj nisam nasla.
Nece ljudi strance i jos plus ako imas djecu, ja sam imala malu cerkicu ali opet tesko , jako tesko.
Svo vrijeme sam sjedela pored telefona i okrecala, ljudi cim ti cuje naglasak on ti kaze stan je prosao:S
Ali sam nasla, hvala bogu i sad je super, stan je 75-kvadrata i kosta 610€, sasvim sam zadovoljna.
Te tri mesecne kirije traze kao kauciju sto je ok, ako sve ostavis kako jebilo dobijes ih nazad;)
Tako da i nije lose kad ga nadjes:S
Montenegro Girl, jel ti to o Nemackoj govoris?
Koliko sam stekla utisak do sada , mislim da Nemci ne gledaju na to da li je neko stranac ili ne.Bitno je da ti vide prosek zadnje tri plate, i ako njima to odgovara dobijas stan bez problema.Istina kad imas malu decu, to moze da bude problem za gazdu jer vec unapred razmislja na larmu buku i huku koju deca prave.
Znam po sebi ja sam se par puta selila.
Prvi stan sam dobila bez problema jer nisam imala dece.Bio je dvosoban i jako lep.Drugi sam dobila jedva, jer sam u to vreme imala samo jednog klinca, a mala deca predstavljaju obicno stanodavcima problem
Birala sam i na kraju po preporuci prijateljice nasla cetvorosobni stan u ono vreme 1000dm.Naravno gazda je prvo gledao plate pa onda sve ostalo.Stan je bio prelep ali jedna kirija 1000dm a mesec cas protrci.
Posle toga sam kupila stan, jer mi je bilo mnogo da placam hiljadarku mesecno za nesto sto nije moje.

Danas izdajem taj isti stan a stanare sam namerno birala bas one sa decom(jer su mi deca jako draga).Naravno pre svega toga moras imati neku potvrdu za sigurnost potencijalnih stanara za placanje stana, ali sam bas zelela da uzmem porodicu koja ne moze lako da dodje do stana bas zbog male dece.

Larma, cika , vriska, bar da se zna da ima zivih.Da cuknem u drvo za sada sve ide kako treba, a stanari su bas stranci (talijani) sa dva luda nestasna klinca.

Poslednju izmenu radio/la anja007: 29.12.2007 u 06:35 PM. Razlog: slovna greska
anja007 nije na forumu   Odgovori sa citatom