Pogledajte jednu poruku
Old 18.12.2007, 04:17 AM   #62
dollar

dollar's Avatar

Status: Moderator
Korisnik od: 23.12.2006
Godine: 22
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku dollar

Citat: Autor citiranog posta Aenima
Kako je meni Profesor Koumoutsakos, sef instituta za micro & nano informatiku na Swiss Federal Institut of Technlogoy, kao i jedan od visegodisnjih, bliskih saradnika NASAe objasnio, niti se radi o budzetu, niti o prioritetima sigurnosti misija, vec o ucestalim kvarovima sto sam letelicama, te sa programiranjem. On to opravdava nedostatkom kvaliteta kod radne snage, medjutim nigde covek nije tvrdio da imaju premalo para ili premalo ljudi. Jednostavno mu nije jasno, odakle toliko problema u poslednjih par decenija. Posto je on jedan od zaduzenih sa programiranja, onda me bas cudi da je to iz njegovih usta izaslo...
I mene cudi da je to rekao, tacnije, cudi me da nije spomenut budzet kao najveci problem koji NASA ima. Misija Apollo je kostala oko 30 milijardi dolara, celokupni budzet NASA-e za tekucu (2007) godinu je iznosio 16-17 milijardi. S tim sto je taj novac rasporedjen i na istrazivanje Suncevog sistema, i Marsa, Meseca, strukture svemira, bioloska i fizicka naucna istrazivanja, aeronautiku, transportne sisteme itd. Ne kazem da ti ne verujem, mene zaista cudi.
Naravno, ja ti ne mogu dati vise informacija od njega sto se tice pitanja "Odakle njima tolike pare `60ih godina?"
Citat: Autor citiranog posta Aenima
..ja svoje informacije ne sakupljam na stranici NASAe, niti na internetu, vec imam tu srecu da radim sa ljudima, koji su direktno involvirani u to.
Takvi ljudi su ti rekli da je astronomija zakrzljala?
dollar nije na forumu   Odgovori sa citatom