Ovo je Srbija pod broj jedan. Pod br. 2, ti ne mozes porediti obrazovane i ne obrazovane ljude. Razlog: Ne obrazovani ljudi veruju u sve sto cuju i vide i njima obrazovanje nista ne znaci, njima su oci i usi "zli svedoci". Onda, ne mozes reci da Miki moze da prica u stilu, govorim retko, kazem malo, ali da je to pametno i sklopljeno u jednoj recenici. To je odlika pametnih i ucenih ljudi, koji se zovu mudraci, a Miki to definitivno nije. On je jedan obican pcelar iz Kupinova, koga je slava podigla samo na 5 minuta. On ne moze da bude covek od stila, ako se ponasa kao seljak i ako mu to stoji u dusi.
Imas gradjane koji se ponasaju kao seljaci, a imas i seljane ne seljake, nego seljane koji se kulturnije ponasaju od gradjana. Seljanin moze uvek postati gradjanin, jer moze da izbaci bar na trenutak svoj zivotni stil sa sela (sto mu dodje Mikijeva slava od 5 minuta). On to nije iskoristio, jer je pomesao norme zivljenja grada i norme zivljenja sela, dobila se mesavina, pa vise ne zna ni sta je kulturno kad da kaze, vec je kod njega sto na um to na drum, a to tako ne ide.
Ako uzmemo sve to u obzir, sto je plakao u ispovedaonici? Sto je prihvatio da udje ponovo u kucu? To se ne radi tako. Ako ces biti seljak, to mozes uvek, on je to i dokazao. Seljanin si onda kada kulturno zivis na selu, a ne kada psujes kao kochijas i teras sve u pm.
Tamo daleko, na drugoj strani sveta, gde Sunce sija toplije nego ovde, i gde drvece raste tri puta vise, postoji jedna zemlja zvana Veselija, a ja u njoj imam jednu osobu koja mi jako mnogo znaci i koju jako mnogo volim. Jaca wowi Igora...
Poslednju izmenu radio/la Jaca_VS: 14.12.2007 u 01:24 PM.
|