Pogledajte jednu poruku
Old 12.12.2007, 01:36 PM   #24
lukisha

lukisha's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 20.09.2006
Godine: 19
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku lukisha

Citat: Autor citiranog posta Huntressa
View Post
Lukisha,malo seruckash....
Ja sam se u mojoj medicinskoj ubijala od uchenja i iako nisam upisala medicinu,dosta drugova mi je sad tamo.
Imali smo mnogo loshije proseke od gimnazijalaca koji su laganica upisali medicinu. I eno ih sad,ne znaju ni "anatomija i fiziologija" pravilno da napishu a da ne pricham o ostalim stvarima. Kao i visha medicinska. Imash 120 djaka koji ti idu na taj smer u srednjoj i normalno da ako su to upisali hoce sa tim i da nastave. Ali ne,dolazi 150.000 gimnazijalaca koji takodje imaju bolje proseke a ukinuti su da se polazu struchni ispiti tako da opushteno prolaze. Bar da je ostala kineziologija za prijemni,pa ajde ko hoce neka sedne i neka uchi.Ali ne,oni stavljaju fiziku koja je nama u srednjoj blagi krsh jer smo imali profanku koja te je samo terala da shtrebash neke njene nacrte i definicije koje je ONA kuci smishljala a ne kako treba da pishe u knjizi. Ma ajde,udzbenik nikad nisam ni videla i sad treba po njemu da spremam.
Huntressa nisam rek`o da se u drugim shkolama ne ubija od uchenja, ali u gimnaziji je sigurno
najopshirnije gradivo, samim tim iziskuje vishe truda.
U tvom sluchaju, ne vidim shta je chudno shto su ti gimnazijalci imali bolji prosek od vas iz medicinske.
Ti shto se opredeljuju za medicinu (znajuci da nemaju nishta samo od gimnazije) uvek gledaju
da tokom shkolovanja naguraju shto bolje ocene.

Naravno da ne znaju kad se ti predmeti ne uche u gimnaziji, ne kapiram shta si time htela da kazesh.
To bi trebao da bude plus vama koji dolazite iz medicinske, kao i ostalima koji su zavrshili struchne shkole
pa upisuju faks koji se nadovezuje na to gradivo ili je makar delimichno u vezi sa istim.

Opet (poshto tebi izgleda nije dovoljno jednom napisati) ne generalizujem ali je u vecini sluchajeva ovako...

Zalish se na prosek, a problem je u tome shto se ochigledno nisi dovoljno trudila iako si imala
tu srecu da josh od prve godine izaberesh zanimanje koje ti odgovara.

A ti razmisli ko serucka...