Pogledajte jednu poruku
Old 09.12.2007, 09:52 PM   #44
Ivaan

Ivaan's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 27.05.2007
Godine: 29

Pomenuo sam dve zivotinje koje su do tada otisle najdalje sa letovima, a nisu imale veze sa Mesecom, posto si pominjao da su pre Apolo programa slali zivotinje na let oko meseca. Ostale zivotinje nisam navodio, jer su im letovi bili po 500-600km.

Mislim da sam rekao da Sunceve erupcije odgovaraju radijaciji 40 milijardi atomskih bombi, a ne u Van Alenovom pojasu. Van Alenovo podrucje je samo po sebi opasno i kad nema tih erupcija, jer su tu uvek velika x zracenja i taj pojas hvata opasne cestice solarnog vetra koji stize sa Sunca. U vreme erupcija, zracenja su jos veca i opasnija, ali ne i za Amerikance.

Pripreme za odlazak na mesec traju dugo, ali to nije smetalo Amerikancima da odu 7 puta za samo 3 godine, sa tehnologijom od pre 35-38 godina. A sad kad je tehnologija razvijenija, njima treba 13 godina. Inace, Rusi kazu da se danas vise zna o Marsu, nego o Mesecu i da je Mesec u velikoj meri jos uvek neistrazen i da na njemu ima hemjskih elemnata koji su retki na Zemlji, a mogu biti vazni za nova tehnoloska istrazivanja, a i planiraju se izgradnje baza na Mesecu. I zato nije ni cudo sto odlazak na Mesec najavljuju Amerikanci, Rusi, Japanci, Kinezi i Indija.

Jedno je pratiti let Apolo rakete koja izlazi iz Zemljine orbite u to vreme, a drugo je pracenje sta se desava na Mesecu. Cime su to Rusi, u ono vreme, mogli da gledaju sta se radi na Mesecu?

A koje pare je mogla da dobije Kubrikova zena,a da ih vec nema, time sto je rekla da je njen muz bio angazovan da to snima? :D Izgleda su danas svi lovci na slavu, koji postavlaju pitanja o Mesecu za neke stvari koje se danas bolje znaju, nego sto je to bilo pre 35 godina.

Sto se mene tice, ja mogu da sacekam 2011 god. kada Rusi budu imali let oko Meseca, pa da vidimo slike famoznog lunar rovera i ostalih stvari.

Poslednju izmenu radio/la Ivaan: 09.12.2007 u 09:56 PM.
Ivaan nije na forumu   Odgovori sa citatom