Pogledajte jednu poruku
Old 05.12.2007, 04:58 PM   #22
sucubus

sucubus's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 12.01.2007
Godine: 18
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku sucubus
Smile Predstavljam...

Naime... Gledala sam one Gmazove podele na grupe... i u grupi "Stara garda" sam osetila da neko nedostaje. Tacno, nedostaje mnogo njih, ali bas sam se zacudila sto se on nije prijavio. Ali, shvatila sam u cemu je tajna. On je veci egocentrik nego sto sam mislila. Morao je da skrene paznju tek kada se stvar vec uveliko zahuktala... kao sto najvece face na zurku uvek stizu poslednje. On je morao da nam, kao u mnostvu dosadasnjih, i u ovoj situaciji skrene paznju.
On je tako poseban. Dobro, svi smo mi posebni, ali kladim se da je on onaj koji se najvise trudi da bude poseban. On odstupa od svakog kanona, ne zna za pravila, ne postuje ustaljene vrednosti. Nemoguce je svrstati ga u neku grupaciju. A u grupaciju "Stara garda" koju je Aenima opisala ovako:

"Oni su nosioci naseg foruma vec godinu dana...
Oni su bedemi ovog foruma...
Oni su uz nas, stalno, vazda, uvek, zauvek...
Oni su spremni na nova lica i na nove okrsaje...
Oni su momci iz senke, koji vas prate svojim vatrenim pogledom i genijalnim mozgom...
Oni su nasa...

STARA GARDA!"

... nemoguce je svrstati ga samo zbog jedne tacke. Genijalni mozak. Ne, ne, ne. Njegov mozak nije genijalan. Mada, njegov mozak definitivno jeste mozak sa najvecom zeljom da bude genijalan. Pa, nazovimo to "genijalan u pokusaju".
Zasto nije genijalan? Zato sto nije uspeo da nas prevari. U pocetku nam je privlacio paznju svojom razlicitoscu od mase... pomislili bismo: "On ima ideje", "U njemu ima necega"... Ali ubrzo se dalo shvatiti da ti do tad necuveni stavovi nisu produkt genijalnog uma, vec jedne misli vodilje, koju ne napusta ni na trenutak. Ipak postoji pravilo koje poslusno sledi. To pravilo je: "Svi rade tako, e ja cu bas obrnuto". No mi smo ga prozreli, i shvatili da njegove ideje nisu tako genijalne kako na prvi mah zvuce, vec da su izraz obicne tvrdoglavosti. Vremenom smo i navikli na njegovo iskakanje iz sablona, i poceli da ocekujemo neocekivano od njega. Postao je predvidiv. Izgleda da on nista poseban nije. To dokazuje i cinjenica da su njegov pokusaj da bude poseban- tako sto ce se za konkurs prijaviti tajno, narusili neki drugi koji su se odlucili na isti potez.
Ipak, za takvu besprestanu tvrdoglavost potreban je trud. I treba ceniti njegovu doslednost svojim principima. A i u terminu "genijalan u pokusaju" i dalje stoji rec "genijalan". Glasajte za njega.

Poslednju izmenu radio/la sucubus: 05.12.2007 u 05:19 PM.
sucubus je trenutno na forumu