Pogledajte jednu poruku
Old 03.12.2007, 10:16 AM   #1
TinaOfTrades

TinaOfTrades's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 19.10.2006
Default Zloupotreba radnog mesta ili... ?

Radim u takvoj firmi da ne smem direktno s radnog mesta na internet ili bilo kakav drugi vid komunikacije da imam (cak ni cell) - zbog poverljivih podataka s kojima radim. Kamere su svuda postavljenje, a i u glavnom computer centru se prati rad svakog computera u firmi. Pa zato kad imam pauze, umesto da odmaram oci - ja se prilepim uz neki od slobodnih computera u prostoriji za odmor.

A svi znamo koliko je Internet "zarazan". Nekada ni sami nismo svesni koliko smo postali zavisni, pa jos samo dok se vidi ovo ili ono, procita neka nova zanimljivost kojih uvek ima. Proverava se sta je novo na forumima, da cak i ne primetimo koliko nam se posao nagomila.
Kod kucnih poslova - trpimo sami. Ali .. ovo me uvek interesovalo -
Koliku slobodu imate da za vreme radnog vremena surfujete netom iz licnog zadovoljstva? Da li posao zaista trpi? Razumem da mnogi imaju takva radna mesta da je dosadno pa je surfanje jedini nacin da vreme brze prodje, a ipak da li postoji strepnja da ce sef naici, da li se nekome desilo u okruzenju? Kakve su kazne? Koliki je rizik (ako postoji)?