Pogledajte jednu poruku
Old 03.12.2007, 08:04 AM   #17
MontenegroGirl

MontenegroGirl's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 20.05.2007
Godine: 25

Citat: Autor citiranog posta Aenima
View Post
(po meni)
"Jugoslavija je pocela da se raspada na tribinama".
Ne znam da li je iko od vas upoznat sa tom cinjenicom, da je prva zastava bivse SFRJ spaljena na jednom hrvatskom stadionu pre 1990. godine. Neki sociolozi to gledaju kao odraz tadasnjeg stana u SFRJ, post-Titovskog budjenja i pripremama za gradjanski rat.

Ako se pogleda Nemacka, oni su nasli krajnje zanimljiv nacin: Porodica. Nemacki stadioni su opremljeni frizerskim salonima, prodavnicama, obdanistem, svim i svacim, sve kako bi se privukla cela porodica na stadion. Samim tim, uopste ne cudi kada gledate prenos Bundesliga-e i na tribinama vidite babu od 70. godina ili celu jednu porodicu.
Samim tim, smanjena je stopa potencijalnih agresivnih navijaca, uz to dodajte, da je Nemacka uvela rigorozne kazne, koje su postale jos gore nakon Svetskog prvenstva u njihovoj zemlji.

[/b]

Da, da i dan danas se osjecaju te posledice tog spaljivanja zastave, sve je ona kriva i za navijace u Srbiji i svudje kod nas dolje.
Mislim da to nema nikakve veze.

A u Njemackoj imaju ti frizerski saloni i svasta nesto, ali to opet ne sprecava muskarce da sepotuku.
Ja samo znam da kad bi na primjer Turska protiv Njemacke igrala, da bi bilo mrtih u Kelnu.
Jer nisu tribine jedino mesto dje se navijaci tuku, oni to ovdje rade na malo finiji nacin.
Dogovore se pa ko ljudi nedje navece se fino iznabadaju.
Pricam samo o turcima i njemacima, donekle i poljacima i rusima.
Oni se ukrvise samo sto se to sve radi malo zataskano, a nasi siromasi sve na vidjelo, pa onda svi pljuju po njima.
Zao mi je sto se to desava ali mislim da se uvijek desavalo i prije spaljivanja zastave, da je to u neku ruku sastavni dio utakmice, jer u masi se svi osjecaju najjace.