Pogledajte jednu poruku
Old 28.11.2007, 06:32 PM   #45
jovicaciric

jovicaciric's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 28.09.2007

U liberalnoj najkrvoločnijoj tzv.demokratiji svako ima demokratsko pravo da vam j... majku i vi sa njim po demokratskim principima treba da se dogovorite i nadjete negde oko 50-tog %.
Al slušaj, ovo ja o takvoj demokratiji mislim onako kao što ste i vi napomenuli ona se može ispraviti krvlju. Pa cela istorija i zapada i istoka piše o klasama, a VI nema klase, pa šta je svršeni gimnazijalac nego čista roba, koju ako niko neće da kupi on može da se uslika.

Ma ljudi! Bilo kakav stav da ovde opravdavate moje osnovno pitanje je bilo i ostaje sa samog početka: KAPITAL stvaraju i kapitalista i radnik /i dizajner, a ja sam dizajnirao stolice u fabrici nameštaja i imao manju dnevnicu od radnika na mašini sa 4 razreda osnovne/ ali ali RADNIK RADI a KAPITALISTA računa gde će da mu zakine, i to je rad. Ali kako to da on uzima mnogo više nego mi svi zajedno.Tu odmah je i cena rada o kojoj ti veliš kako ja o njoj mislim - pa isto kao i TI.
Ja sam psiholog, psihoterapeut i moj sat rada u Engleskoj vredi 50-80 funti, sat rada vrtlara vredi 7-8 funti. Jasno ti je da on nikada neće da me stigne u zaradi u naredna tri života ali sve to je ništa u odnosu na moje osnovno pitanje. Ja ovde ne razgovaram o mom problemu, mene ineresuje mišljenje raje.
Moje mišljenje kao i tvoje da od humanizma u postupku kapitalista prema drugom čoveku nema ni "H" čitaj otudjenje od rada.
Moj otac je govorio da voli da radi ali bi svakome ko voli da radi j .... majku jer je glup. Tu se slažemo svi. Vidiš jednu stvar kapitalista ima još nešto "moć da te otpusti" "da te zeza" - pa šta rade Masoni - ajde da dignemo Jen da vidimo šta će biti u Japanu. U feudalnom društvu feudalac je morao da te hrani barem, ovde nema ni hleba!

Ma ljudi gde vi u toj ekonomiji vidite "snagu zapada" šta je to snaga zapada, radite slobodno 24 sata i zašto da radite da bi ste jeli i spavali. Ima jedna psihoterapijska priča ali o njoj ću drugi put. Pa samo u socijalizmu vi možete da idete kao radnik na more. Sada za ovu masu nadam se da razumeš da je masa veća od svih kapitalista ali Vi i ako ste skloniji kapitalizmu mene to ne brine, BRINE ME KO JE OMADJIAO OVU SIROTU RAJU DA MISLI DA ĆE JOJ U KAPITALIZMU BITI BOLJE. Imaće privatnu svojinu, pa uzeše boga od 2001 naovamo. Kad umre nauživatčese u drugom životu. /TO JE ČISTA RELIGIJSKA DOGMA". Bolje da vi pogledate još jednom uvod u marksizam jer je Antidiring i Materijalizam i empiriokriticizam za vas krupna stvar. Ali ako počnete od nje negde ćete i stići. Sa ovim snovima da većim radom da ćete bolje živeti više RAČUNA neko drugi.
Uostalom ako ja neznam ekonomiju, mogu evo sledeći put iz sociologije napišem 20 stvari zašto KAPITALIZAM NEVALJA.
A što se tiče BIHEJVIORIZMA B Skinera, o tome nemojte da mi držite lekciju šta on hoće i za koga radi, dve godine sam ja sa njim vodio rat sa mojim profesorima na ispitima - u kom eksperimentu je izazvano poželjnije ponašanje putem nagrade pacovu.
Treba pacovima podići spomenik, a ne anarholiberalnim teoretičarima.