Pogledajte jednu poruku
Old 28.11.2007, 03:49 PM   #24
Canon

Canon's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 13.08.2007

U Indiji ima vise zmija, nego pasa i macaka u Evropi. Ako cemo da se cudimo i iscudjavamo Indijskoj primitivnosti, osvrnimo se malo na vlastitu, tj. Evropsku. Ima bezbroj slucajeva, gde su deca izujedana od strane pasa, sa stravicnim posledicama i oziljcima (ima i smrtnih slucajeva). Ujed psa je jednak pritisku od 250 kg/cm2. To je jednako kao da nam padne 5 frizidera prosecne tezine na ujedeni deo tela. Ima macaka koje su iskopale oci deci ili jos gore uvukle se bebama u kolevku i jednostavno legle preko lica i tako ugusile decu. Da li treba da spominjem zivinu (narocito guske i curke) koja zna da juri ljude (decu) po dvoristu i kljuca, stipa, pa onda ovnove i jarceve koji uzivaju da se zatrce i udare glavom (paznja na rogove)...

Zmija je odvratna zivotinja, koje se mnogi ljudi plase i gade, pa je samim tim i vest atraktivna. Ali i dalje tvrdim, nisu ni macke "macji kasalj".

Indijska kultura i tradicija odstupa od evropske i ima zatucanih mesta. Ali zar ih u Srbiji nema? Ne znam da li je iko posetio ikad Indiju? Treba videti isto tako izgradjene delove gradova, kulturu ljudi koji su jako cisti i uredni. Hoteli sa 5 zvezdica... u zlatu i mermeru... koji raskos i bes (za mnoge kic), ali je sve cisto i uredno. Bolnice su ciste, preciste. Naravno nisu svuda, ali nisu ni kod nas bajne. Televizija prikazuje siromastvo, bedu.. kao i kod nas. Ljudi misle i o Srbiji da je puna Cigana (nije da nije) zahvaljujuci Kusturici.. jednostavno nemaju pojma, nista ne znaju o Srbiji. Mislim da se olako lozite na dokumentarce koji prikazuju ekstreme.. nije to sve bas tako.