Pogledajte jednu poruku
Old 24.11.2007, 03:48 PM   #9
atomski mrav

atomski mrav's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 30.10.2007
Godine: 25

Citat: Autor citiranog posta cuore_sportivo
View Post
Samo mi odgovori na dva pitanja - koja je tvoja kompetencija da znas da je kurs evra realan.
em imam preduzece em imam radnju odvojeno od njega, jel dovoljna kompetencija?

Citat: Autor citiranog posta Aenima
View Post
Ne zivimo u demokratkom drustvu, niti je ovo demokratija pojedinca.

Srbija je zemlja koja uci. Prvi put u istoriji imamo sansu da izgradimo demokratsko drustvo. E sada, ako hocemo da se to desi preko noci...onda smo nesto pogresno razumeli.

Demokratija se ne desava preko noci, niti je to paketic, koji se dobije, otvori, prospe po zemlji i onda nikne. Demokratija je konstantna borba, ali vecina ljudi u Srbiji radije ocekuje cudo. I to neko expresno cudo, ako to uopste postoji:
- Resite sve probleme u rekordnom roku, izgladite sve ono sto se desavalo u poslednjih nekoliko decenija, da ne kazem vekova, napunite drzavnu kasu (ne znam samo odakle?), sredite sve - vi ste ipak demokratska vlada.

E pa ne moze. Ako je jedna zemlja sistematski unistavana decenijama, tesko da neko moze da je sanira za 7-8 godina.
niko nije reko da se desava preko noci,samo za ovih osam godina mogli smo mnogo dalje da odemo.znas me uostalom i znas da takve stvari ne bih reko.niko nije reko da se 6.oktobra budim u eu ali realno za ovih sad vec punih 7 godina mogli smo da budemo vec u njoj,ja jednostavno ne prihvatam da rumuni i bugari mogu pre nas.doduse ja kad pogledam kulturu,generalno ponasanje i razmiljanje pojedinih politicara ni ja nas ne bih primio u EU,kome treb takva stoka?recimo ove godine sam bio u na krfu dok sam stigao tamo prosao sam izgradnju puta do igumenice to je luka znaci ona cela planina je tako odradjena da je mene stid kad vidim velju koji se hvali sa 5km puta (bilo me je stid i pre nego sto sam video a sad me je tek stid) a opet kad pogledam imaju i oni dosta ne igradjenih u korov zaraslih zgrad i covek mora da se uhvati za glavu i kaze pa kako su oni pobogu u eu.u eu ima losijih zemalja od nas i mislim da smo mogli da uhvatimo voz odavno za eu.