ne bih sebe bas nazvao marksistom,mislim da je marksizam stvar koja je rpevazidjena ali isto tako,ne moze se rpevazici nesto o cemu ne znas nishta... jednostavno ne mogu da verujem da se drzite jedne stvari kao dogme i govorite da ne postoje druga resenja. to su mislili i feudalci..a npr, da si rekao nekom ameru pre sto godina da ce crnci biti ravnopravni, umro bi od smeha i rekao bi ti -daj argumente.isto sto i ti meni kazes.
propalo je rimsko carstvo, propada svaki sistem za koji u datom trenutku mislimo da je najbolji do sada...covecanstvo evoluira, iscrpljuju se cak i "teoretski resursi "novih drustvenih uredjenja"..stoga ne shvatam u cemu nalazite temelje vashih verovanja da je ovaj neoliberalizam najsavrseniji i da ce trajati dok je sveta i veka?!
to sto si pomislio/la da sam marksista i na konto toga govoris da nemam argumente, samo govori o tebi koliko malo poznajes marksizam i uopste-socijalizam protiv kog si toliko apriori protiv. marks bi sad da ima dvadeset godina, skakao od srece zbog ovog stanja (a i bakunjin zajedno s njim , mozda jos i vise od njega) bas zbog one famozne recenice sa prve internacionale"ne moze da nam bude bolje dok nam ne bude gore"..ovo potrosacko drustvo je savrseno za kataklizmu koju marksisti odavno prizeljkuju. ako ne znas zasto ti ovo govorim onda nisi nikad procitao ni onu knjizicu "marks za pocetnike"(ustvari, znam da postoji ta edicija, kapiram da postoji izdanje i za marksa)..pa cu ti ja pojasniti kad me ne bude mrzelo da kucam ionako se nakucah do sad...
da ne palamudim vise...moja uverenja su najpribliznija necemu sto ces na netu naci pod
Zapata, Emilano - Tierra y Libertad ili chak i na
The Spirit of Resistance Lives ..."prosurfuj"tamo pa odnda reci svoje kontra argumente...pozdrav.