Pogledajte jednu poruku
Old 17.11.2007, 01:16 AM   #16
Bezlični

Bezlični's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 26.02.2007
Godine: 20
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku Bezlični Pošaljite poruku preko Skype™ korisniku Bezlični

Citat:
Zatim, ne treba zaboraviti da Sunce nije jedini izvor svetlosti na Mesecu, nego i Zemlja koja se vidi i u toku dana
Mani se fotografija, razmisli malo. Ovde se jasno vidi da nebo ima boju, sto znaci da se sunchevi zraci reflektuju od neceg, jel tako? T.j svetlost se odbija, tako se stvara slika u nasem oku. Uvece, jedino mesto od cega se odbija sunceva svetlost je mesec ( zato je nocu nebo crno)

Jer kad vidimo nesto, to je nase oko detektovalo refleksiju svetla. Zato i ne vidimo zvezde, preko dana. Refleksija sunceve svetlosti od atmosfere(inace to da je boju nebu) je jaca od sjaja miliona svetlosnoh godina dalekih zvezda. (mislim da me zajebavas ako ovo ne razumes? )

Na mesecu postoje stvari koje su izvor svetlosti. Znaci sunce, zvezde i planete od kojih se reflektuje zemlja. To sto je sunce izlaslo uopste ne znaci da ne treba zvezde da se vide. Ne vidim po kojoj logici? Mesec nema atmosferu od koje bi se odbijala sunceva svetlost ili bilo koja druga i samim tim zaklonila zvezde. Na mesecu, zvezde moraju da se vide izuzev ako gledamo direktno u sunce onda ce ih ono sakriti.

A ja idalje znam da su postojala svitanja i sumraci u kojima sam tik kad je sunce preslo horizont video zvezde. Mislim desi se da vidim mesec u 5 popodne, sto da ne i zvezde tik pred zalaka sunca?

Realno, da ti olaksam stvari, te zvezde mogle su da se ne vide, zbog nedovoljno jake kamere. Ona je bila pravljena za spacijalne uslove i mozda nije imala toliku snagu da moze da detektuje male izvore svetlosti kao sto su zvezde u pozadini. Mislim, sto se mene tiche ne zanima me da li su ameri sleteli na mesec ili ne, nemam koristi od toga.

Poslednju izmenu radio/la Bezlični: 17.11.2007 u 01:21 AM.
Bezlični nije na forumu   Odgovori sa citatom