Pogledajte jednu poruku
Old 13.11.2007, 09:13 AM   #607
xerox

xerox's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 18.05.2007
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku xerox

Citat: Autor citiranog posta The_Rocket
View Post
Ja sam studirao jezike. I ako govorimo o jeziku, što se mene tiče, dogovorite se svi i dajte jedan naziv ovom jeziku kojim govorimo. Dogovorite se da je srpski, i ja ću prvi reć da pričam srpski. Jer je to sve jedan jezik lingvistički gledano. Al pošto Hrvat nikad neće reć da priča srpski, ni obrnuto...znači da od te ljubavi nema ništa. Kada govoriš o fundamentalizmu u Bosni, fakat nemam pojma o čemu pričaš!? 90% bosanskih muslimana u prosjeku popije alkohola i najede se prshuta kao Hrvati i Srbi. U Sarajevu nije srušena nijedna crkva, ni u Tuzli, ni u Zenici....jesu li to ti fundamentalisti? Djedovi mi se jesu pisali kao Srbi, jer su u to vrijeme mogli da biraju, il Srbin, Il Hrvat, il ništa.
Ajatolah u Iranu vjerovatno zna i to da su Hrvati pripadnici jednog iranskog plemena. Ta činjenica se godinama u bivšoj Jugi zataškavala i dokumenti su uništavani. Tako da bih bio oprezan s tim da smo mi ovdje svi iste krvi i porijekla.

Na kraju, šta hoćeš koji k.... od mene, nazivaš me poturicom. Ja to ne doživljavam kao kompliment. Znači ako hoćeš od mene da napraviš Srbina, onda bi trebao pokušat s nekom drugom retorikom.
naravno da hrvat nece nikad priznati da pricha srpskim, kada vekovima sanja "tisućljetni san". shto se tebe tiche, ja ne osporavam tvoje pravo opredeljenja, i ne ne zelim te ubedjivati da si srbin ili hrvat po poreklu, nego ti samo govorim o chinjenicama i fantomskoj "muslimanskoj" naciji. o tome je lepo govorio muamer el gadafi...
rocket, ja tebe ne dozivljavam kao poturicu, ti to jesi. dobro, ne ti, nego tvoj pradeda ili chukundeda, koji je, da bi spasao svoju glavu morao prihvatiti islam. ili je mozda bio bogati trgovac, pa je hteo da spasi kapital i tako opstane, treceg nema.
ako te to vredja, izvini, necu vishe potencirati ali to je fakat. shto se tiche irana, ok, neka bude i tako, nebitno. ali kad su tadashnji juzni sloveni dolazili sa tih podruchja, hrishcanska vera i muhamedanstvo nisu ni postojali, tako da ne razumem kontekst, brate po krvi.
nemoj zatvarati ochi pred iranskom deklaracijom i fundamentalizmom u bosni, bumerang se uvek vrati onom ko ga baca.

dingospo poljubi me u njeznik.;)