|
Citat: Autor citiranog posta xerox |
|
|
|
|
|
takodje brate po krvi.
nego, neshto mi nije jasna tvoja definicija ijekavskog jezika, pa josh istochne varijante? kazi lepo, pricham srpski. nije to sramota.
ako si hteo da ispadnesh duhovit, sa delom posta koji sledi, moram te razocharati,nisi uspeo. ironichan? josh manje.
samo dokazujesh da nemash shta da dokazesh.
shto se tiche negiranja nacije, nemoj molim te. pa do pre 50 godina, tvoj deda se izjashnjavao kao srbin ili hrvat musliman, a nove generacije to uoprno nipodashtavaju, jer su ogrezle pod veo fundamentalizma, kojeg se u bosni stidi svaki normalni musliman.
osecaj se ti kako god zelish, to ti pravo niko ne osporava. ja samo govorim o chinjenicama koje su poznate i ajatolahu u iranu.;) |
|
|
|
|
Ja sam studirao jezike. I ako govorimo o jeziku, što se mene tiče, dogovorite se svi i dajte jedan naziv ovom jeziku kojim govorimo. Dogovorite se da je srpski, i ja ću prvi reć da pričam srpski. Jer je to sve jedan jezik lingvistički gledano. Al pošto Hrvat nikad neće reć da priča srpski, ni obrnuto...znači da od te ljubavi nema ništa. Kada govoriš o fundamentalizmu u Bosni, fakat nemam pojma o čemu pričaš!? 90% bosanskih muslimana u prosjeku popije alkohola i najede se prshuta kao Hrvati i Srbi. U Sarajevu nije srušena nijedna crkva, ni u Tuzli, ni u Zenici....jesu li to ti fundamentalisti? Djedovi mi se jesu pisali kao Srbi, jer su u to vrijeme mogli da biraju, il Srbin, Il Hrvat, il ništa.
Ajatolah u Iranu vjerovatno zna i to da su Hrvati pripadnici jednog iranskog plemena. Ta činjenica se godinama u bivšoj Jugi zataškavala i dokumenti su uništavani. Tako da bih bio oprezan s tim da smo mi ovdje svi iste krvi i porijekla.
Na kraju, šta hoćeš koji k.... od mene, nazivaš me poturicom. Ja to ne doživljavam kao kompliment. Znači ako hoćeš od mene da napraviš Srbina, onda bi trebao pokušat s nekom drugom retorikom.