Marli - nista licno (nemam pojma ko je odakle, i ima li veze sa kojim Univerzitetom).
Neko je pre mene vec ovde kucao, u SFRJ su postojala dva univerziteta . Beogradski i Zagrbacki. Ostalo je sala i komika.
Imao je vise nego dovoljno vremena, a kako ga je iskoristio - videcemo.
Ja sam izneo svoj prvi utisak, i to samo o nacinu iznosenja odbrane/izjave. Neobicno mi je da covek zamuckuje kad cita svoj vlastiti tekst? I to covek koji ni malo ne muca kad ne cita, nego govori. Mislim da je juce citao izjavu koju nije on pisao, i koju u mnogim delovima nije razumeo. Ni u smislu, ni u stilu, nacinu izlaganja ideje.
Za govor mrznje ne moze da bude kazne, pobogu?!
Govor je - govor, i osuda moze da bude samo moralna, eventualno.
Ljudi se terete i kaznjavaju za dela, delikte.
Slobodu misljenja i govora garantuju valjda svi evropski ustavi.
Ovo sto sa njim prave oko govora i oko nacionalizma je smeh, nema veze sa razumom.
Kao sto ne moze biti osudjen zato sto je nesto rekao, ne moze biti osudjen ni za to sto je po politickom ili drugom opredeljenju nacionalista.
I za to "delo" osuda moze da bude samo - moralna. I to ne od suda.
Pazi - ovo je medjunarodni sud za zlocine pocinjene na teritoriji bivse Jugoslavije.
Govor i politicka orijentacija su zlocin?
Ni "velika Srbija" koju mu stavljaju na teret ne moze da bude razlog za optuzbu.
A sem toga, potpuno netacno je tumace i objasnjavaju, nisu cak ni naucili sta to ustvari znaci. Gospoda u Hagu su prilicni magarci, sa sve Karlom na celu.