|
|
|
|
|
|
|
Gledao sam ga sinoc malo i nije mi jasno - on brani sam sebe, a ne ume da procita sta je kucao/zapisao?! Dok cita zamuckuje i okleva, nije u stanju da zaokruzi misao, tek kad procita i razmisli, onda tu istu misao ponavlja drugim recima?! Kao da prvi put cita ono sto je napisano, a to je njegova izjava? I to posle 4 godine cekanja na sudjenje...
Ne bih da brzam sa ocenama, ali juce je bio sve samo ne - superioran.
A obozavaocima skrecem paznju da ne preteruju u svom ushicenjui: ma koliko da je optuznica "nategnuta" - da bi se oborila, treba znanja i pameti. Koliko on toga ima, pokazace - a ja se secam puno njegovih laprdanja i gluposti: kanal Morava - Vardar i izlazak na more preko Makedonije, poziv kom ono Aragonskom da dodje u Srbiju i preuzme krunu, porez na satelitske TV antene... |
|
|
|
|
Ja mislim da je imao dosta vremena sa sakupi materijal koji govori o tom govoru mrznje uopste i o tome kako su neki drugi politicari koje je sud teretio za govor mrznje, bili oslobodjeni optuzbi, mislim da je i juce naveo jedan bitan primer, ne mogu da se setim koji je politicar u pitanju..
Nisam upucena koje su kazne za govor mrznje, ali ovih nekoliko godina koje je odlezao u zatvoru trebalo bi da budu dovoljne, mislim da ne bi trebalo da bude kazna prevelika, ako do nje dodje, i zato mislim da ce ubrzo i da ga puste.
Da se i dosad nije pro8eravao previse, mislim da bi se branio sa slobode, ali je zadrt ..
|
|
|
|
|
|
|
To i nije cudo - on je mozda bio najmladji doktor nauka u SFRJ ali je tema za disertaciju bio marksizam i Broz, a mesto gde je to obavljeno - Sarajevo. Taj univerzitet je inace poznat po ozbijlnom naucnom radu (na marksizmu, naravno). Po temi i mestu gde je branjena, moze se zakljuciti i koliko je to bilo ozbiljno. |
|
|
|
|
Pa i u Beogradu je doktorirao na Fasizmu i militarizmu, koliko je to bilo ozbiljno?
Ne znam koja je poenta , a ne znam zasto bi potcenjivao Sarajevski univerzitet uopste?