Pogledajte jednu poruku
Old 08.11.2007, 04:21 AM   #11
MARLI

MARLI's Avatar

Status: Globa(L)
Korisnik od: 16.02.2007
Godine: 24
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku MARLI
Default Od izvora dva putica.

Citat: Autor citiranog posta cuore_sportivo
View Post
Marli aktivno lupa gluposti.
Celog zivota zapravo :D

Citat:
Ako se severni pol otopi - nivo mora ce da PADNE zbog toga sto voda u cvrstom stanju ima vecu zapreminu nego u tecnom!!! Neko je bezao sa casova fizike???
Da li uopste znas koji su uzroci otopljavanja Severnog pola?

Led se sve brze topi zbog sve vece koncentracije ugljen-dioksida u atmosferi, sto dovodi do globalnog otopljavanja:

"Svi naučnici na svetu koji se bave klimom slažu se da taj efekat zaista postoji. Od vremena industrijske revolucije kada je zahvaljujući čovekovim aktivnostima počela da raste koncentracija ugljen-dioksida u atmosferi zagrevanje Zemlje je brže nego u bilo kom trenutku u poslednjih nekoliko hiljada godina. Nema sumnje da se ovo dešava zbog čovekovih aktivnosti."

Dakle....sta sam ja pogresno napisala?

Zagadjenje mahom nastaje zbog koriscenja fosilnih goriva, znaci prvenstveno u saobracaju, a najveci zagadjivaci su pored toga azotare, cementare, 'neadekvatna' poljoprivreda i td..

Samo zagadjenje vazduha stvara taj 'efekat staklene baste' TJ...zbog zagadjenja nastaje globalno zagrevanje atmosfere ( zbog uzroka koje sam gore navela).

Nisam nista pogresno napisala, a ti se malo pozabavi time koji su uzroci topljenja leda, pa onda svrati na temu