|
Citat: Autor citiranog posta MARLI |
|
|
|
|
|
Mozda bi trebalo da bude naslov : Zasto je ljudima toliki problem da nauce da ne zagadjuju okolinu...?
Posto vecina ljudi a i mi sami verovatno mislimo da je drugi neko kriv sto ce da se otipi Severni pol i porasce nivo mora u svetu i nestace mnogi gradovi... neko je drugi, mi nismo, a mi smo verovatno jedina zemlja u kojoj ne postoji filter na automobilima kako se ne bi zagadjivao vazduh.... i sta se dogoadja onda sa ozonskom rupom...
Jeste videli nekad Beograd iz daljine, koliko je vazduh zagadjen , toliko da se ne vidi nista od gustog smoga....?
Da ne pricam dalje...sta je tek sa deponijama, naseljima kao Gazela... |
|
|
|
|
Marli aktivno lupa gluposti.
Ako se severni pol otopi - nivo mora ce da PADNE zbog toga sto voda u cvrstom stanju ima vecu zapreminu nego u tecnom!!! Neko je bezao sa casova fizike???
A sto se tice filtera - ja bih bas voleo da vidim taj filter koji se stavi na automobil pa on ne zagadjuje vazduh. Izgleda da se Marli sprema da patentira nesto sto ce promeniti svet!
Automobili novije proizvodnje imaju KATALIZATOR i nebitno je da li se voze u Nemackoj, Italiji ili Srbiji - katalizator je tu i njegov zadatak je da smanjuje zagadjenje. A zasto neki automobili kod nas nemaju - to je stvar standarda a ne ekoloske kulture!