Pogledajte jednu poruku
Old 01.11.2007, 07:40 PM   #75
Spencer

Spencer's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 25.10.2007
Godine: 32

Ovo o zakonskom zabranjivanju me podsetilo na sudbinu trećeg kanala. Možda neki(e) odavde ne pamte, ali početkom 90tih je 3K bio malo, pusto ostrvo sa pitkom vodom na sebi, u okeanu kiča i šunda. Ugasili su ga takvi kao što je onaj iz Slatkog greha. Da, baš onaj što ide po selima i organizuje audicije po halama mesnih zajednica, kojom prilikom se šegači sa ljudima iz provincije. Taj isti izdaje albume 90% pevaljkama u Srbiji, zaključno sa srpskom majkom, mučenicom, sveticom, seks bombom itd (Dabl Ou Anja, podseti me šta je Ona još).
Ponekad u traganju za filmom, šaltajući malobrojne kanale koje mi provincijalci imamo, naiđem na emisiju na ružičastoj televiziji, kako dotična voditeljka ima za gošću baš našu Mati. Da sam englez i da ne razumem reč srpskog, pomislio bi da je u goste došla neka grofica, baronica, direktorka neke korporacije... To držanje, taj stav, taj ton, duboki glas iz kojeg izbija iskusna i zrela žena, očigledno šibana životom... Dok ne zapeva. A kad zapeva, da se čovek rasplače nad njenom sudbom kletom, dok joj suze prkose zakonima gravitacije... Mislim brate koga ta žena folira? Mene svakako ne

Citat: Autor citiranog posta Minea
View Post
A shta njoj fali?

Mislim chitam neke montare i ne verujem...Pa na njen kocert dodje 70.000 ljudi i vishe...Mislim da to dovoljno govori...Mozemo mi da je sporimo koliko hocemo ona je uspeshna i bitje to...Nisam njen fan ali eminentno je zakljuchiti da neki ne vole tu vrstu muzike pa odmah pljuju i po njoj....
Volim poslushati neku njenu pesmu, i nisu loshe uopshte....Bar meni..
Budimo realni, koja nasha pevachica moze da skupi toliki broj ljudi na svoj koncert...Navedite barem jednu i sve ce vam biti jasno...
Eminentno - zapaženo, ugledno, cenjeno
Evidentno - očigledno, jasno
(nisam koristio Vujakliju, majke mi)
To što na njen koncert dođe 70.000 ljudi (ko li ih izbroja?) samo je dokaz da je šund uhvatio duboke korene, koji će istruleti tek kroz 3,4 generacije. I to saznanje me - pošteno da kažem - boli, jer osećam nostalgiju prema vremenima kad se znalo šta može da prođe od muzike, a šta ne. Da, broj publike dovoljno govori o tome kako je muzička vrednosna skala u zemlji Srbiji pala ispod tačke smrzavanja. Uspešna jeste, ali da i ja odem na jednu tezgu u Cirihu i otpevam "Lane moje", nema da se vratim bez hiljadarke, makar mi je lepili na čelo ili gurali u gaće. BTW uspešna će biti dokle god ovaj napaćeni narod ne bude imao mogućnost izlaska van granica domovine, nebitno da li je razlog para ili politika. Nisam ni ja njen fan, ali eminentno je....ups izvinite...evidentno je zaključiti da mi koji ne volimo tu vrstu muzike, ne volimo tu vrstu muzike ne samo zato što eto čisto ne volimo tu vrstu muzike, nego što ne volimo vrednosni sistem koji dotična mučenica sasve svojim pesmama uspeva da proturi u masu.
Budimo realni, koja naša pevačica je imala za supruga poslovnog čoveka takvog svetskog kalibra, koji je bio u stanju da obezbedi građenje folk ikone. Navedite barem jednu i sve će vam biti jasno...
Pa i da je meni Arkan bio tata, sigurno ne bi sada sedeo uz komp i objašnjavao devojčicama da su Bitlsi bolji od Cece, nego bi studirao na Harvardu, a u slobodno vreme kada ne učim vozio bi se kabriolet Lamborghini-jem, ili bi isprobavao koktele u Kazablanci
Dakle, ta muzika i broj gledalaca na stadionu nisu srž priče, već sistem vrednosti koji iz svega toga proizilazi. Ili možda mašim temu...?

Poslednju izmenu radio/la Spencer: 01.11.2007 u 08:46 PM. Razlog: Spoj postova
Spencer nije na forumu   Odgovori sa citatom