|
Citat: Autor citiranog posta anja007 |
|
|
|
|
|
Spencer....vidim iz postova da tvoje dete slusa vrstu muzike koju ni sam ne volis da cujes.
Pitas se mozda zasto?
Mozda bas zato sto tako odgovorno pljujes po istoj,povezujes sa godinama odrastnja
sa nemastinom, krizom, inflacijom.
Vidis ja svojoj deci ne namecem niti svoje misljenje, niti vrstu muzike koju slusam, pa stoga oba sina slusaju nesto sasvim suprotnog od ovih grandovaca.
Pusti malo svoga sina da svoje misljenje kreira onako kako on sam zeli, i ne nameci mu nesto sto ti volis.Bez mlevenja diskova, bez unistavanja ploca....jer svako ima pravo da voli i slusa ono sto njemu odgovara.
Pa ne moramo valjda svi slusati istu muziku i voleti iste ljude da bi se postovali izmedju sebe? |
|
|
|
|

da krenem rečenicu po rečenicu:
sluša i nju, sluša mnoge sa Granda, ali sluša i ono što mi u kući slušamo. Suviše je mali, dete sa neformiranim muzičkim ukusom. S obzirom da je grand muzika uticaj koji donosi sa ulice, putem mobilnog telefona, a s obzirom da se u kući NE sluša narodna muzika, sva je prilika da mu je grand muzika prolazno interesovanje, jer ipak decu formiraju roditelji a ne ulica, zar ne? Ne bi valjalo da je kontra... Kao što zna muziku koju mu slušaju drugovi, tako isto zna i muziku koju mu slušaju roditelji. Šta misliš koja će da prevagne? Ako ja i ti sad krenemo da se mačujemo decom, ode topic u propast. Pustio sam ja dete da sluša šta hoće, jer sam shvatio da je to prolazna stvar. Naravno da svako ima pravo da sluša šta voli.
Kad pomislim na Cecu, pomislim na Arkana. Kad pomislim na Arkana pomislim na rat u Bosni, na crne džipove sa zatamnjenim staklima, na reketiranje preduzeća, na šverc cigareta i benzina (dok sam ja kupovao benzin na litar i kupovao cigarete na komad) na pucnjavu ulicama glavnog grada iz vozila u pokretu, na ratište, klanje, krv - na MAFIJU.
Ne cenim ja čoveka po tome kakvu muziku sluša. Neka sluša ko šta 'oće, njegova stvar. Kakve veze ima ono voleti iste ljude sa slušanjem muzike? Jel to voleti iste pevače, ili..?
Dakle, da rezimiram - nema razloga da mi držiš lekcije o Ceci nacionale, o muzičkim ukusima i da me tu nešto prosvetljuješ (jer će ona meni uvek biti to što sam napisao), jer ja tebe ne prosvetljujem, niti ti pričam o Brian Ferry-ju.
Nego dabl ou Anjo, nešto gledam ovih zadnjih par strana i više mi je nego dovoljno da shvatim kako mi nije trebalo nadmudrivanje s tobom, jer vidim da si sklona da ispravljaš krive Drine, da nikome ne ostaješ dužna, jednom rečju - svađalica. (aj sad skači da me ubediš kako nisi, da otvoriš slepcu oči, da mi uzvratiš)
Aenima, AVE
Nego upade mi u oči jedna suprotnost. Nije loše da se odlučiš između njih dve, za dobro tvoje reputacije na ovom forumu. Ja neću da se smejem, jer mi stvarno nije smešno i neću nikome da kažem, samo - na vreme da promeniš dok još niko nije video.
Citat iz gornjeg posta, zadnje rečenice i pozdravna poruka:
Znas onu staru narodnu:"ljubav nezna za granice"
A ti shvati kako hoces.