Pogledajte jednu poruku
Old 14.11.2006, 08:30 AM   #68
black-devil

black-devil's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 11.08.2006
Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku black-devil

Verujem u svoje dve ruke - one mogu cuda naciniti.
Verujem u sebe.
Verujem u rad.
Verujem u ljubav.
Verujem da je zivot na zemlji.

Ne volim kad me neko ubedjuje u nesto. Ni ja nikog ne ubedjujem. Postujem sve religije, verovanja (mada ih smatram pogresnim) postujte i mene.
za kraj neke reci velikih ljudi:
Fojerbah: "..poricem fantasticno prividno bice teologije i religije de bih potvrdio stvarno bice coveka" ; "...za mene se radilo i uvek se radi pre svega o tome da se tamna sustina religije osvetli buktinjom razuma, kako bi ljudi najzad prestali da budu plen, igracka svih onih coveku neprijateljskih sila,koje su se oduvek sluzile, koje se i danas sluze mrakom religije za tlacenje coveka" ; "...bog je samo obogotvoreno, personificirano bice prirode"
Marks: "...religija je izopacena svest o svetu"
Ili citajte Holbaha koji kaze da covek "U svome bogu nije video i nece nikad videti nista drugo do samog coveka" i jos govori o bogu u cije se ime pljackalo i ugnjetavalo, o bogu kao lazno bice s preuvelicanim, hipertrofiranim ljudskim osobinama, despot iza koga se krio interes povlascenih.
Oslobodjenje od religije kao iluzorne srece naroda je samo neophodan zahtev njegove stvarne ovozemaljske srece...religija razdvaja ljude....negira nauku...daje laznu nadu u ljudima....izaziva ratove. I jos samo ovo...ne mogu da prihvatim vlast koju religija propagira....svi smo mi jednaki!