Tema: Tito
Pogledajte jednu poruku
Old 30.10.2007, 02:49 AM   #209
Vuksfrj

Vuksfrj's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 27.05.2007

Citat: Autor citiranog posta DUSAN
View Post
O kakvoj ravnopravnosti i humanizmu se moze govoriti kad neko svojom politikom raskomada samo tvoju drzavu na racun drugih???Procitaj malo istoriju Srpskog naroda i zrtava koje je dao stvarajuci svoju drzavu,pa onda nesto pricaj.Ima nas koji zelimo da sacuvamo ono za sta su nasi preci dali svoje zivote,druge drzave nemamo.
Ja stvarno onda ne znam Dusane gdje si ti zivio? Ko je raskomadao drzavu? Tito ili oni koji su osporavali nacionalne interese i slobodu naroda?
Razmisli malo o cemu pricas. Kao prvo Makedonija je bila dio Jugoslavije a u njemu je vecinsko stanovnistvo bilo makedonske nacije. Znaci osporavanje jednom narodu prava na naciju je nacionalizam. Tito je dozvolio svih 25 jugoslovenskih nacija da se osjecaju kao da su u svojoj drzavi dok je on bio na celu Jugoslavije a Jugoslavija se nije raspala sto nije dobro zamisljena vec sto narodi nisu jos dosli do tog stupnja svijesti koji je bio potreban. Zbog tog i kazem da je Titovo doba bilo ispred danasnjice. Zato je propalo sve sto je Tito stvorio a ne zato sto nije valjalo. Da je manje bilo takvih koji su gledali istoriju (a iz nje se nisu nista naucili) a vise svoje okruzenje i da su se druzili medusobno ne bi SFR Jugoslavija propala.
Naravno gresaka je bilo ali je trebalo te greske i dalje ispravljati, kako rece Honest liar:
Citat:
Medjutim, vremenom je popustala cvstina sistema, liberalizovao se. Cini mi se da se ucio i on, i prilagodjavao okolnostima.
Tito je prema prilikama u svijetu vrsio i promjene u Jugosalviji. Zato su se i desavale ustavne promjene jer je stalno ponavljao da revolucija jos uvijek nije zavrsena i da jos uvijek tece. To je u prevodu znacilo da jos nismo dosli do savrsenstva i da je trebalo jos mnogo da se radi da bi se doslo do drustva koje ce svima odgovarati.
Medutim 1990. narod je prestao da ispravlja greske vec je dozvolio da ga vrate 50 godina unazad u bratoubilacki rat.
Zbog tog ne krivite Tita vec one koje je narod izglasao 1990.

Da se pametnije glasalo bilo bi bolje svima. Ovako smo postali kolonije zapada.

Pozdrav Vuk.
Vuksfrj nije na forumu   Odgovori sa citatom