|
|
|
|
|
|
|
Zeljela bih samo da napisem par rijeci potaknuta postom Honest liar.
...
Molim sve one koji stalno potezu rat u Bosni, da se okanu malo toga. Pustite da pokusamo u ovoj napacenoj vukojebini (sorry) ostati normalni i zivjeti barem jedni do drugih da se ne bijemo dalje. |
|
|
|
|
Accelerate,
Zao mi je, ali me nisi ni malo razumela i tvoj post sa mojim nema skoro nikakve veze.
Izneo sam svoje misljenje o religiji, a ne o vernicima. Razlika je velika - religija je skup verovanja, ucenja i pravila, a vernici su - zivi ljudi.
Verujem ti da si vaspitavana tako kako si napisala a i da isto tako zivis.
Ali, ja o tebi nisam ni imao nameru da pisem. Kao ni o bilo kom muslimanu.
Pisao sam o islamu, i ponavljam: Islam propoveda borbu za veru, borbu protiv nevernika. Islam dopusta rat za odbranu vere, i smatra ga svetim. Islam dopusta smtnu kaznu za onoga ko povredi dogmu. Islam tezi da preuzme svetovnu vlast, i uvede serijatsko (religiozno) pravo. Islam ima za cilj ujedinjenje svih muslimana na svetu. Islam se i danas koristi i kao motiv i opravdanje za samoubilacke bombaske napade, sto i sama znas. Izrael, Irak, Alzir, Liban su primeri za ovo. Ja tvrdim da se 11. septembra nije dogodio napad na USA (kakve god da su) nego na
civilizaciju.
Islam je, po mom misljenju, agresivna i militantna religija.
Ovo je najkraci rezime duha jedne religije koji umem da naravim. Taj rezime je tacan onoliko koliko sam ja upucen u tu stvar. Ako mislis da nisam u pravu, pobijaj ono sto sam tvrdio, ali ne primerima iz vlastitog zivota - o tebi i nije rec.
Skrecem tu paznju i na veliku razliku u onome sto kucate ovde ti i Nedim - iako ste oboje muslimani. Ne znam otkuda tolika razlika u gledistima.
Bosnu nisam pomenuo, i nemam nameru.
Zao mi je za sve sto ti se dogodilo, i za to imas moja iskrena saosecanja.