Pogledajte jednu poruku
Old 29.10.2007, 11:29 AM   #26
MontenegroGirl

MontenegroGirl's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 20.05.2007
Godine: 25

Citat: Autor citiranog posta accelerate
View Post
Zeljela bih samo da napisem par rijeci potaknuta postom Honest liar. Kada citam tebe ili Nedima zapitam se gdje ja to zivim... na Marsu mozda? Muslimanka sam iz Bosne i vjeruj ne nalazim se ni u prici Nedima niti u tvojoj prici. Imam osjecaj da Nedim ne vidi dalje od nosa...odnosno od navika i misljenja koja je stekao lutajuci po svijetu....boraveci u striktno islamskim zemljama i sada ispada da je svugdje tako. Ustvari, koliko sam shvatila, zivi on sada na Zapadu, ali svoja uvjerenja prosipa nadugo i nasiroko ne prihvatajuci tudja misljenja i stavove. Honest, u svakoj vjeri ima ekstrema, fanatika i mislim da se slazemo sa tim. Ja nikada nisam islam dozivljavala kao vjeru koja me uci da postujem samo svoje, a tudje da odbacujem. Ucena sam kroz porodicu, vjerske objekte u koje sam isla kao mala da postujem svoje i postujem tudje. Molim te, ne iznosi tako drasticno svoje stavove i nemoj biti iskljuciv. Moja Mirjana, Ana, Obrad i ostali dolaze u moju kucu kada je Bajram, ali isto tako i ja i moji vrlo rado idu na cestitanje i slavlje Bozica, Uskrsa i ostalih slava koje oni slave. Imam osjecaj da se ovdje previse optereceno onim sto se desavalo u MOJOJ zemlji, meni, mojim komsijama i svima nama koji smo bili ovdje, prezivjeli i ostali normalni. Mislim da jesmo normalni i ponosna sam na to, ma kako god se mnogi ovdje trudili da stalno zabadaju nos u ono o cemu oni ustvari nemaju pojma, jer nisu bili, nisu osjetili. Iako nisam zeljela, nagnana sam da kazem da mi je brat blizanac poginuo noseci vodu u kanisterima od granate, na moje oci a imali smo 12 godina. Samo zato sto sam dosla i boravim na serverima serbian miljea, ovom forumu mislim da pokazujem da nikada nisam ucena niti sam pomislila da su mi brata ubili Srbi, nego necovjek ili neko ko je vidio...svojim ocima koga ubija. Gledali su nas svaki dan sa Trebevica i taj dan je dosao red na mog brata i jos 6 djece da poginu. ZNAM da je bilo na svim stranama zlocina i moj stav je da svi treba da odgovaraju za svoja nedjela. Molim sve one koji stalno potezu rat u Bosni, da se okanu malo toga. Pustite da pokusamo u ovoj napacenoj vukojebini (sorry) ostati normalni i zivjeti barem jedni do drugih da se ne bijemo dalje.
Evo posta koji je na svom mestu, ali opet ljudi koji nisu vaspitani na taj nacin kao ti oni ne mogu da "vole" druge i zbog njihovog ponasanja ispadne da su svi muslimani siledzije i sl.
Isto tako ljudi druge vere koji takodje nisu normalno rasli uz svoju porodicu, kojima je djed pricao svako jutro uz dorucak MUSLIMANI SU DRAKULE KOJE CE TE KAD TAD UBITI ne mogu da shvate da su to ljudi isto kao i oni, ne oni su tako nauceni i to se ne moze promijeniti.
Zao mi je tih ljudi, steta ima ih i mladih, bas me zanima kako li oni spavaju pored tolikih opasnoosti koje vrebeju okolo:confused: