Ah kako mi se neki postovi na ovu temu ne dopadaju ali....valjda imamo pravo da kazemo sto mislimo. Na prvom mjestu....covjek. Vjeroispovijest i sve ono sto ide uz nju koliko god je postovali licno, je stvar individue. Po mom misljenju svaki pravi vjernik nece se lomatati okolo da prica kako je njegova vjera najbolja i najispravnija. Jednostavno, to je dio njega, njegove porodice i sve sto vjera nalaze, on to radi u okviru porodice i svoje zajednice. Svaka vjera, slazem se sa Aenimom nalaze osnovna moralna nacela i toga bismo trebali svi da se pridrzavamo, bili mi vjernici ili ne. Nadalje, opet me Nedim sa postom "ubo" u oci. Kada si se zaljubio u djevojku druge vjeroispovijesti, trebao si prihvatiti da i ona ima svoje obicaje i navike koje je donijela iz kuce. Dakle, narusio si osnovno ljudski pravo....da svi imamo pravo biti to sto jesmo, da nam se ne namece "svoje". A ti si to upravo radio. I citajuci, razmisljam kako ti se dopadalo vjerovatno njeno tijelo, kosa, oci, intelekt ali srce toga...njena zelja da bude to sto jeste...hriscanka tebi je zasmetalo. E pa dragi moj, takav kakav jesi najbolje da beres cvijece iz "svoje avlije" kako bi rekla moja nana.
Moja vjeroispovijest, moja zelja i volja da pratim sve sto mi vjera nalaze je samo moje...i molim lijepo niti cu to nametati nekome niti zelim da mi se namece, niti hocu da raspravljam i sa kime koliko i sta ja uzimam od svoje vjere. Niti to ikada ikome zelim nametati. Mozemo se mi druziti i pricati o drugim stvarima i to i radim cijeli zivot.