|
Citat: Autor citiranog posta McLoud |
|
|
|
|
|
Preporucujem da u sirokom krugu zaobidjete domace autore epic/fantasy/sf-a.
Znaci: domace nastavke Gospodara prstenova (da, nekom i to palo napamet da objavi, autora jos i da razumem), pojavu srpske verzije Americkog psiha (naslov je : Srpski psiho - verovali ili ne!), domace verzije izgubljenih svetova i sl. Najezda je slicnih knjiga.
Eventualno obratite paznju na domaceg Harry Poter-a (naslov: "Potraga za kamenjem" -ako sam dobro zapamtio) jednog 14 -ogodisnjeg autora. Decko se bar potrudio iz ljubavi, a ne zbog nade za brzom kintom. |
|
|
|
|
Zaobici domace autore...malo drzko iako sam ubeđen da ti nije to bila namera sto se jasno vidi iz nastavka.
Nazalost ljudi pisu shodno tržisnim okolnostima posistovecujuci se sa nekim iz
vaniGubi se vlastiti identitet prostora, ne nacije ili vere, vec prostora kome se pripada. Smesno je koristiti strana imena za radi poistovecivanja. Nemam nista protiv SF-e iako je to van mog ukusa, jer citam nesto iz cega i ucim. Ali ne znaci da nema domacih kvalitetnih pisaca, naprotiv. Neke sam citao za 50 dinara iz kupujuci ih kao refuznu robu iz kartonske kutije. Zalosno, ali nema veceg ponizenja kad trud i emociju prodajes kao refuznu robu, jer je vreme tržišta surovo, a pisac je sjajan iako do tada za njega nisam ni čuo.
Dajte poverenje domacim piscima jer oni reflektuju vas, pisu o vama, vode beleske vasih života, i to nesebično ostavljajuci vlastite živote po strani za rad vas. To možda ne primecujete ali je tako. Oni govore o vama i to ce biti jedini zapis nekada.