|
|
|
|
|
|
|
Pa ima malo razlike, cini mi se?
Ti ovde pricas o periodu do '50. god. a Aenima o krstenju u 1980. To je celih 30 godina! Ako pokuisavas da kazes da se u (onoj) zemlji zivelo u strahu celih 30 godina - ja ti kazem da to nije istina.
Vuce:
Nije ni terro ni strahovlada hapsenje 10.000 ljudi posle ubistva Djindjica. Sve i da ih je bilo toliko! Garantujem da nije uhapsen ni jedan, koji to nije zasluzio.
A ubistva po ulicama (Beograda, pre svega) su nastavak zivota onog sistema koji napravio SFRJ. |
|
|
|
|
strah je uspesno usadjen u glave prezivelih i znalo se sta se sme a sta ne.Verujes li mi da ima gomila ljudi u Srbiji i danas koji misle da neko moze da im oduzme penziju ako glasaju za neku opozicionu stranku?To su oni koji su odrastali u vreme uspostavljanja Titivog rezima i koji su se nagledali i naslusali istinitih zivotnih prica Titovih zrtava.1986 na regrutaciji od 300 momaka iz Sumadije,samo nas par se izjasnilo kao Srbi,svi ostali su bili Jugosloveni i jos su nas dvojicu podozrivo gledali,kao na neke otpadnike.Treba li jos nesto da kazem?O stanju u BIH da ne govorim.Tamo su maloletnoj deci koja su preminula cak i krajem osamdesetih na posmrtne plakate stavljali petokraku kao obelezje(umesto krsta),naravno,Srbi,koliko su bili dresirani od strane druga Tita.Ostali su slobodno mogli da iskazuju svoja verska osecanja.U srbiji je to bilo nesto nepozeljno i sa svih strana osudjivano.