Pogledajte jednu poruku
Old 26.10.2007, 04:01 AM   #35
Aenima

Aenima's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 11.10.2006

Citat:
Zena u Islamu ima 100% vise prava i demokratije nego ti. Ko si ti? Sta si ti?
Samo sexualni objekat...za koriscnenje... to tako ne radi u Islamu.
Da li to znaci da ti su samo muslimanske zene prave zene, a sve ostalo stoka, koju treba silovati tj. sexualno iskoristiti i nakon toga zatvoriti negde da trune?

Citat:
zajaknuo sam veru kad sam video sta se sa zapadom
desava i koliko su oni na pogresnom putu, to mi samo zajaknulo veru nista vise.
Zasto ti je bila potrebna islamska veroispovest kako bi sagledao sta se desava na Zapadu? Nisi bio u stanju da iskoristis sopstvenu moc rasudjivanja i primetis sveopstu dekadenciju?

Citat:
Kao sto sam ranije rekao, da nije ISLAM bio ti bi i danas shetala pored Dunava sa
Vucjom kozom oko kuka a sise gole vani...muskarci okolo 'rzeci...ne pricajuci.
Mislim da smo vec jednom pricali na ovu temu, samo ne znam na kome thread-u: Znaci, ako se bilo koja devojka obuce malo izazovnije, to znaci da ona zeli da muskarcu bude "na izvolte" i to muskarcu daje svako pravo na njeno telo?
Znam da ti je "slobodna volja" pojam, pa pokusaj da zamislis da ljudi imaju slobodnu volju i ako im se prohte, setace goli po ulici. Da li je to tvoje problem? Da li je gola zena na ulici signal za tebe, da treba da skines gace, izvadis alatku i krenes na posao?

Citat:
Ako je jedan covjek vjernik, ako vjeruje ispravno u boga kako je bog naredio to,
i ako taj covjek prati sve te vjerske zakone, onda i Fatva za njega je zakon.
Ako taj covjek ispunjava sve te uslove onda znaci taj covjek u svome vjerovanju ima
pravu da ubije Ruzdija. Ne vidim tu nista komplicirano.
Komplikovano je to, cenjeni Nedime, da ti prebacujes Huntessi da joj je mozak ispran, a ne vidis da i sam opisujes coveka ispranog mozga:
Samo osoba ispranog mozga moze fatvu ozbiljno shvatiti, i niko drugi. Kako moze covek, koji zaista veruje u Boga da samo na trenutak pomisli da ubije nekog drugog, nebitno sta mu ta fatva kaze?

Cekaj, ti zastupas stav da je Islam najzdravija religija sveta. Zasto onda, po tvojim izjavama, u Islamu postoji opravdano, ispravno ubistvo??? Kako nesto moze biti zdravo, kada dopusta coveku da pocini najveci greh medju grehovima, tj. da ubije drugog coveka, sebi ravnog?

To su tvoje reci, nisu moje. Pogledaj sta si sve napisao na prethodnih par stranica.

Citat:
Ko moze dokazati? Na bazi cega? Na bazi nase
glupe etike i morali? Dal su to stvarno Moralni Zakon il stvari sa kojima smo odrasli?
Ako je covjek Musliman i vjeruje 100% u Sheriat zasto da ne ubije Ruzdija?
Nedime, da li covek normalnih, zdravi, regularnih mentalnih sposobnosti poseduje u sebi moralni kodex?

Ti si meni nelogican: U nekim temama napadas ljude "ispranog mozga", one, "koji se drze samo pisanog slova i ne vide dalje od nosa, ne koriste svoj mozak", a sada na ovoj temi zastupas stranu bas tih ljudi, kojima dajes opravdanje za ubistvo drugog coveka, i to opravdanje koje je van pameti.

Citat:
je fetva seriatsko pravno resenje koje izdaju za to nadlezni i kompetentni ljudi
fetva stav svih ostalih islamskih muftija i ljudi zaduzenih za fetve,
Fatve izgovaraju LJUDI, ne Allah, vec LJUDI, drugi LJUDI. Kada ih sledis, ti nisi nista drugo do placeni ubica nekog muftije ili bilo kog drugog "ucenog coveka", koji je dovoljno prso s mozgom da odluci da neko mora biti ubijen.