|
Citat: |
|
|
|
|
Pravi 100% vernik ne moze i ne smije da tolerira i postuje drugu veru, jer ta vera za
njega je jedino prava i on ne moze pomisliti o drugoj ili takvoj osobi.
Ako sam ja toliko veliki vernik kad bih tolerirao drugu veru ja bi prekrsio svoje verske
zakone i ucinio bi greh BLASPHEMY koji ne znam kako se kaze na srpski, ili moze se reci
mnogoboshtvo. |
|
|
|
|
Blasphemy je Bogohulje, a ne pljuvanje drugih vera. Ne mogu da se slozim sa ovim da pravi vernik tek ne moze da postuje druge veroispovesti, jer sve religije ovog sveta uce jednom osnovnom principu: voli svakog coveka kao samog sebe. To je hriscanski zakon, ali vazi za sve ostale veroispovesti. Ne secam se da igde u qur'an-u stoji, da trebas mrzeti ili omalovazavati nekoga, ko nije tvoje veroispovesti.
|
Citat: |
|
|
|
|
Ja ako sam taki vernik ne mogu tolerirati tvoju religiju, jer mora
postojati samo prava vera, koja u tom fazonu bila bi samo MOJA il TVOJA il bilo cija.
To je kako je gledam i kako to moze biti LOGICNO i po mome je samo tako i nikako,
sad kakav sam licno ja to je druga prica: |
|
|
|
|
Ako si ti pravi vernik, onda znas u koga i sta verujes, nije ti potrebno da gledas u tudj tanjir i avliju, vec gledas u ono sto te ispunjava i tezis ka visem, boljem, uzvisenijem cilju. Sama pomisao da je neko drugi gresnik, bogohulnik, bezboznik ili antihrist te srozava u tvojoj veri, tebe, ne njega, jer si ti pao toliko nisko, da gledas coveka na taj nacin, a ne kao bice Bozije, deo Bozanskog sistema i Bozanske pravde.