Pogledajte jednu poruku
Old 25.10.2007, 06:57 AM   #5
Nedim76

Nedim76's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 15.09.2006
Pošaljite poruku pomoću AIM-a korisniku Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku Nedim76 Pošaljite poruku preko Yahoo korisniku Nedim76 Pošaljite poruku preko Skype™ korisniku Nedim76

Ja to gledam sa malo druge tacke gledista, kao sto uvek spominjem, dzaba nam je da
se pravimo fini i tolerantni kad nismo. Ja to gleam ovako:
Nije vazno dal sam ja pravi vernik il ne nego kako sve to stoji:
Pravi 100% vernik ne moze i ne smije da tolerira i postuje drugu veru, jer ta vera za
njega je jedino prava i on ne moze pomisliti o drugoj ili takvoj osobi.
Ako sam ja toliko veliki vernik kad bih tolerirao drugu veru ja bi prekrsio svoje verske
zakone i ucinio bi greh BLASPHEMY koji ne znam kako se kaze na srpski, ili moze se reci
mnogoboshtvo.
Nije vazno dal sam JA tolerantan il dal sam takav nego pricam kako je istina i kako
gledam na sve to. Ja ako sam taki vernik ne mogu tolerirati tvoju religiju, jer mora
postojati samo prava vera, koja u tom fazonu bila bi samo MOJA il TVOJA il bilo cija.
To je kako je gledam i kako to moze biti LOGICNO i po mome je samo tako i nikako,
sad kakav sam licno ja to je druga prica:
Imam prijatelje svih religija i postujem ih, bio sam i u Crkvu al ne obredno, nego iz
radoznalosti ili Smrt ili Zenidba prijatelja. Ne zelim imati nista sa obredima koji se
tamo rade, ustati ili sednuti, zapaliti svecu, dirnuti ovo ono, il one Vino i Hleb kod
Katolika ili ostale stvari kod druge...jednostavno sednem i sedim citavo vreme.
Ako je smrt u pitanju idem ispred osobu sagnem glavu na sekundu i maknem se.
Vise mojih cura u zivotu koje sam neke i PUNO voleo bile su Hriscanke, postovao sam
njihovo koliko sam mogao al u mojoj kuci nije smela Krstom na sebe, nikakva ikona i
figura, nije smela svinjsko jesti u moje prisastvo niti oko mene i secam se neke od te
cure, posebno Pravoslavne, jedna iz Beograda nosila je nesto na ruci, kao Prevrska
crna na kojoj je bilo maloi Krstic sa nekog Manastira, nisam joj to dao i prihvatila je to.
Kod mene je bila druga prica, gde je bila u okolinu slike sa Kaba, Qur'ane, verske
stvari, razne verske ARAPSKE natpise po kuci i istalo a i to je prihvatila.
Ja licno posedjujem oko 10 razlicitih Biblija i citao sam ih skoro sve, imam nekoliko
Hristijanskih relikta onako iz radoznalosti. Biblije naravno kao svete knjige za mene
donekle al ne u potpunosti imaju mesto odma pored Qur'ana.
To je to otprilike.

Pozdrav

Poslednju izmenu radio/la Nedim76: 25.10.2007 u 07:01 AM.
Nedim76 nije na forumu   Odgovori sa citatom