Pogledajte jednu poruku
Old 25.10.2007, 01:04 AM   #32
Nedim76

Nedim76's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 15.09.2006
Pošaljite poruku pomoću AIM-a korisniku Pošaljite poruku pomoću MSN-a korisniku Nedim76 Pošaljite poruku preko Yahoo korisniku Nedim76 Pošaljite poruku preko Skype™ korisniku Nedim76

Zasto neki ljudi samo tresu gluposte koje nemaju nikaki smisao? Zasto se mora sve
hodati okolo i glupirati? FATVA! Il bilo sta drugo koje dolazi iz neke religije.
Ako je jedan covjek vjernik, ako vjeruje ispravno u boga kako je bog naredio to,
i ako taj covjek prati sve te vjerske zakone, onda i Fatva za njega je zakon.
Ako taj covjek ispunjava sve te uslove onda znaci taj covjek u svome vjerovanju ima
pravu da ubije Ruzdija. Ne vidim tu nista komplicirano. Sad dal je to ispravno il nije nije
to nas posao i biznis. Reci mi po cemu nije ispravno? Ko dokazuje i sudi da nije ispravno?
A istovrjemeno, po cemu je ispravno sta toga opravdava?
Odrasli smo sa nekim Etickim i Glupim vjerovanjima u sebe i onda pricamo kako je to
prirodan osecaj grjeha il negrjeha a ustvari nije. Kako ranije su ljudi goli hodali i nije
bilo sramota a sad da joj vidis pola sise vec je sramota? Ko to ocjeni sta jest sramota
i sta nije? Ko to moze ocjeniti dal je ubistvo ispravno il neispravno.
Neispravno ubistvo moze biti tacno onoliko koliko i sto NE SMIJES UBIJATI.
Kakva je razlika da imas SEX sa jednim covjekom ili sa 100 njih? Nikakva!
Ko kaze da je to drugo neispravno? Ko moze dokazati? Na bazi cega? Na bazi nase
glupe etike i morali? Dal su to stvarno Moralni Zakon il stvari sa kojima smo odrasli?
Ako je covjek Musliman i vjeruje 100% u Sheriat zasto da ne ubije Ruzdija?
To je sto njegov zakon njega natjera da uradi. Zasto te policajac uhapsi ako uradis
nesto? Zato sto je to zakon te drzave i td.
Za mene licno postoji ispravno ubistvo i te kako. Ovdje u USA kazu:
Dokaziti da ubijanje nije ljepo sa ubijanje ubicom nije ispravno!
Al ja bi toj ubici mozda srce jeo, onako rukama, zivo, bez da ga ispecem.
Covjek koji ubio 20/30/50 i vise osoba? Silovao 10 godisnje cure? Nije ispravno?
Mazacu njegovu krv na sebe i lizacu ruke.