Tema: Tito
Pogledajte jednu poruku
Old 21.10.2007, 05:27 PM   #194
Vuksfrj

Vuksfrj's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 27.05.2007

Citat: Autor citiranog posta Honest liar
View Post
Vuce:
Nije ni terro ni strahovlada hapsenje 10.000 ljudi posle ubistva Djindjica. Sve i da ih je bilo toliko! Garantujem da nije uhapsen ni jedan, koji to nije zasluzio.
A ubistva po ulicama (Beograda, pre svega) su nastavak zivota onog sistema koji napravio SFRJ.
Brojka je iz sredstava informisanja i naravno da ne mogu da tvrdim da je tacna. Medutim samo sam htjeo da navedem jedan primjer kad se vlast obracunava sa svojim neprijateljima. Tog ima svugdje u svijetu. I u Svedskoj je prije par godina policija vrsila replesarije nad omladinom koja je demonstrirala protiv EU u Göteborgu. Cak su mladica kojeg je policajac upucao pistoljem u leda, osudili na 5 godina zatvora sto se suprostavljao policiji. Znaci nemojte za nesto sto se desava svugdje kriviti samo Tita. Uostalom dogadaji iz 90 tih pokazuju da je Tito sa punim pravom slao u zatvor one koji su zeljeli nauditi narodu. Uostalom to sto su Alija, Tudman i drugi zatvorenici u Titovo doba bili akteri koji su zapoceli bratoubilacki rat bas pokazuje da je Tito taj koji je mislio na narod a ne politicari iz 90 tih. Kad njega vise nije bilo ond aje poceo krvavi pir. Zar je on kriv sto smo skrenuli sa njegovog puta bratstva i jedinstva i slusajuci svako svog poglavicu krenuli u rat?
Ja mislim da nije.

Pozdrav Vuk.
Vuksfrj nije na forumu   Odgovori sa citatom