Blind Date
Nekad davno sanjao sam citajuci o Chicagu iz lijepih knjiga Harloda Robinsa,,Sidni Sheldona I drugih
pisaca beletristike.Moj put u USA bio je nakon mnogo godina I taj san mi se ostvario pa vjerujem sve
vishe da je to sudbina pogotovo sto sam sreo zenu svojih snova koja zivi vec godinama u meni
divnom gradu.Sam susret bio je na chatu.Nesto me privuklo I vjerujte mi da sam zavolio nju iako je
nisam nikada vidio .Recimo da se zove Ivana kao nickname koji je imala na pocetku naseg poznanstva.
Slusali smo zajedno pjesme,razgovarali zeleci samo da ostanemo drugovi.Bio sam iskusan muskarac
s mnogo veza I s jednim neuspjelim brakom.I jos donedavno postojala je mogucnost za druge veze
ali otkad sam upoznao Ivanu u meni se srce uzburkalo.Svaki moj trenutak ispunjen je s mislima na
nju.Ivana je nesto najlepse sto sam dozivio I ako je to san onda zelim da se nikad ne probudim.
Smjestio sam se u sredistu grada u hotelu s brojcanim nazivom 71, hotelu koji ima najvece sobe u
gradu s prekrasnim pogledom na Chicago River I City Skayline na samo pola bloka od Michigan
avenije.Moja malena je bila na poslu danas .Iskoristio sam vrijeme razgledavajuci ovaj dio grada .
Otisao sam u Grand park koji je bio prepun ljudi spremajuci se za vecerasnji koncert. Sjedio sam I
ispushio cigaretu imajuci uvjek u mislima moju malenu.Sjecam se naseg prvog susreta do kojeg je
doslo neocekivano bas u vrijeme kad sam mislio da do njega mozda nikad nece doci.Nalazili smo se
prije toga samo na internetu slusajuci muziku I razgovarajuci nekada do duboko u noc.Zelio sam
mnogo taj susret istovremeno se bojeci da cemo pasti na ispitu kao mnogi dosada.Do tada je sve
bila samo masta iako nisam mislio tako jer uvijek sam se smatrao drugacijim od drugih.Za realnu
ljubav je potrebno vise emocija, razgovora izlazaka da se dvoje upoznaju.Nisam se tada mnogo
spremao ne zeleci da padnem u neku jos vecu bojazan da li cu joj se svidjeti ili ne.Zelio sam samo
jedno da bar ostanemo drugovi ako joj se ne svidim.Imao sam tu nadu I ne bih zalio da tako bude.
jednog dana ostavila mi je poruku gdje ce da se nadjemo I u koje vrijeme.Stanovao sam u obliznjem
gradu I nije mi bilo daleko do mjesta susreta.
Sasvim obican lijep restoran kojeg sam lako nashao .Dosao sam nesto ranije bojeci se da na prvi
susret ne zakasnim sto ne bi bio dobar pocetak.Udobno sam se smjestio na sanku ispijajuci polako
vocni sok.nervozu sam smirivao puseci malo vishe nego uobicajeno stalno pogledavajuci na sat I
prema ulazu.iz razmisljanja me trgnuo glas.
"Hej! O kojoj sada razmisljash?”
Okrenuh se brzo.Pored mene se stvorila ona.Moja Ivana.Izgledala je prekrasno u toj garderobi.Duga
crvena kosa sa pramenovima koji su se spustali niz ramena .Te lijepe zelene ochi I malo podignute
obrve davali su neku boznastvenu kombinaciju zajedno sa preplanulim tenom i punim usnama koje
samo u mojoj masti ljubio.Okrenuo sam se I ustao sa stolice.
“Samo tebi milo.Vjeruj mi” :
rekoh aludirajuci istu frazu koju sam bezbroj puta govorio pokusavajuci da je uvjerim da postoji
samo ona a ne netko drugi u chat sobama.Zagrlio sam je I spontano poljubio sto je I prihvatila.Kao
grom mi je kroz telo prosao neki osjecaj tog naseg prvog poljupca ovaj puta realnog.Ovaj put nije (K)
ovaj put je istinski.
”Sjedi” rekoh:
”Sto ces da popijesh?”
“Sto ti pijesh? “:Upitala me.
Vocni sok. Odgovorio sam.I ja cu onda rekla je Ivana
Cijelo vrijeme te cekam zeleci da Te spazim ali iznenadila si me.:Priznao sam.tako si brzo usla.
“Ne nisam”: nasmijala se pokazujuci svoje lijepe zube.Tu sam vec 20 minuta.Zeljela sam da te
vidim pre nego se javim.Da vidim da li se okreces za ovim curicama.Ha-ha.nasmijala se.
Morao sam da se nasmijem.Ista je.Ista kao chatu. Ne mogu dugo da ostanem.Znas dobro da imam
obaveze.Htjela sam samo da te uvjerim da postojim kao sto sam ti I napisala onda u meilu.
Drago mi je radi toga.Nisam nikad ni trazio vise odgovorio sam sa osmjehom.Iznenadila si me kad si
Ti to predlozila.Ja sam se bojao to da pitam.rekao sam.
Nastavili smo razgovor u istom tonu kao kad smo pisali..Moram da idem sada rekla je.OK rekao sam.
Jedva cekas da odem rekla je ozbiljno.Uff sta joj je.Pa ti si rekla da morash I shvatam to.Sto ti je
sada.Bas si teska.!
Pa rekla sam ti da jesam jos davno I nasmijala se.Izdrzao si dosad.(haha)Tek ces da vidish kako
sam teska.
Izasao sam da je ispratim do auta.Uzeo sam je za ruku koja je bila koja je bila topla I njezna.Otvorila
je vrata svoga auta I okrenula se. Zagrlila me na onaj prijazan americki nacin kao druga podigla se
na prste I poljubila.Htjeo sam nesto da kazem ali nisam mogao.samo sam je pogledao.Obozavam je,
naprosto je obozavam pomislio sam gledajuci kako sjeda u auto I pali motor.Okrenula se I otvorila
prozor.Cao I budi dobar.Rekla je I krenula.Ne znam da li je cula ono moje ljubim te ili sam samo
pomislio.Ostao sam jos par trenutaka gledajuci za njom dok se nije izgubila u vrevi saobracaja.Sjeo
sam u svo auto I posao nazad u svoj grad.Upalio sam odmah player:
Sa zvucnika se cula muzika.Pojacao sam malo:
Znam ja ko si TI
I znam odakle si,
Al ne znam zasto si cekala do sad.
Trazio sam te I medju zvijezdama
Dozivao u hladnim nocima,
A ti si tu I ziva si krasiva.
Krasiva dobro dosla si u zivot moj,krasiva vec je krenulo…
Evo pucacu 3 puta u vazduh neka pitaju gde se to slavi, udji takav je red
Krasiva dobro dosla si u zivot moj,Krasiva za jos godina sto
Evo pucacu 3 puta u vazduh ,samo jedno ce puknuti jace
Moje srce je to….
Pjevao je Zdravko Colic ,a ja zajedno s njim……
Poslednju izmenu radio/la splavar: 21.10.2007 u 01:19 PM.
|