Pogledajte jednu poruku
Old 21.10.2007, 08:16 AM   #31
kuliramnp

kuliramnp's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 29.03.2007
Godine: 24

Citat: Autor citiranog posta Honest liar
View Post
E, pa Kuliram - ti se malo pravis naivan?

Lepo si napisao - kazne (bilo koje, a to znaci naocito smrtne) ne moze da vrsi svako.
Ali, fatva je kazna koju je svaki musliman duzan da izvrsi, ako mu se ukaze prilika! Bilo koji musliman, bilo gde - ima duznost da ubije Ruzdija, ako ga vidi. I nemoj da se foliras, znas ti to dobro.
Ne pravim se naivan!
Prvo moras znati da je fetva seriatsko pravno resenje koje izdaju za to nadlezni i kompetentni ljudi.Poseban prica o tome jeste pitanje Homeinija,njegovog teoloskog obrazovanja i njegove kompetentnosti u pogledu izdavanja fetvi.No bez obzira na neke prilike mozda je njegova fetva stav svih ostalih islamskih muftija i ljudi zaduzenih za fetve,mozda po pitanju Ruzdija nema prepreka da se ubije(sa islamskog stanovista)

Nemoj da me pogresno shvatis kazem MOZDA,jer zaista nisam upucen u tu problematiku kao i to da li i zbog cega Ruzdija treba ubiti!?Druga stvar jeste da ja licno,a i mnogi drugi muslimani mislim da nismo duzni da poslusamo one fetve koje se ne zasnivaju na ispravnim i valjanim argumentima i koje nisu utemeljene na ispravnoj islamskoj metodologiji naredjivanja na dobro,a sprecavanje sirenja zla(govorim uopstene nevezano za fetvu Homeinija)

Tvoja namjera je ovde jasna,ti zelis da predstavis muslimane kao ljude koji ako ima se izda fetva ce ubijati ostale ljude kao zivotinje gde god stignu,ma daj...Medjutim i sam znas na osnovu kaubojskih filmova da je uvjek za okorele zlocince bilo pravilo "trazi se ziv ili mrtav":rolleyes:.Sta kazes na takve fetve ,nemoj mi reci da to ima samo u filmovima!

View Post
Sto se tice ubistava zena i dece, neka ti bude, neka to islam zabranjuje. Ali, takva ubistva se vrse, i to cak od ruke muslimana? I tim muslimanima, ubicama zena i dece (u Alziru) nije sudjeno? Ni sudski, ni od strane crkve? Na Ruzdija je baceno "prokletstvo" (koje povlaci i ovozemaljske posledice) zbog knjige, a na ove ubice nije. Znaci da je napisati neku knjigu gore nego ubijati zene i decu - i to po islamu!
Zaista nisam upucen u desavanja u Alziru.Medjutim poznato je da danas mnoge navodno islamske zemlje tj.njihove vlade su u sluzbi bivsih kolonijalnih sila protiv svog naroda i protiv osjecanja muslimanskih masa.Cinjenica je da danas mnogo veca prava muslimani imaju u Evropi,Americi,nego u "svojim islamskim" zemljama.Zasto je to tako sam razmisli,u pakistanskim zatvorima ima na hiljade zatvorenika bezi ijednog krivicnog djela!U egiptu ima kolko sam saznao ok 60000 ljudi po zatvorima.I to ne zato sto su u pitanju neki kriminalci,ljudi sa rogovima na glavi,vec samo zato sto nisu po mjeri vlastima i zato sto se samo Bogu klanjaju(a ne ljudima)!

Takodje,mislim da je bitno da znas da je ovo vrijeme u kojem mi zivimo vrijeme ahiri zemana,vrijeme blizine smaka svijeta i Sudnjeg dana.Muhammed a.s. je kazao da ce doci vrijeme kada ubica nece znati zbog cega ubija,a ni ubijeni nece znati zasto je ubijen i jos je kazao da jeto vrijeme fitne(nereda) i da covjek treba da ostane kod svoje kuce.Dakle ovakva desavanja su zalosna,tuzna,sva ta ubistva,sav taj nemoral ,kriminal idr.No sta da se radi:confused:Najbolje ostati miran kako je kazao Muhammed a.s,nebiti zacetnik nereda,ne poocinjati prvi borbu!

View Post
Izvrsioci se biraju i pripremaju za taj cin, i taj izbor i pripreme vrse islamski svestenici - hodze, mule, imami... A to znaci da je muslimanska crkva (ili kako se vec zove) organizator ovih samoubistava (koja su uvek i masovna ubistva).
KuliiramNP - da li muslimanska crkva krsi propise islama? Ako ih ona krsi, ko ih onda postuje?! Da li ti propisi onda uopste postoje? Ili se njima sluzite samo kad zelite da opravdate sebe i svoju veru - a to znaci u propagandne svrhe!
Neznam odakle ti takve informacije,ali za svoju pricu trebas imati dokaze.Ja bih prvi prijavio kada bih znao da neko zeli da izvrsi neki teroristicki cin,dobro djelo je spreciti kada neko cini zlo ili zeli da ga ucini!U Islamu nema crkvi,ali danas je cinjenica da postoji organizovana Isl.zajednica kao institucija.No o tome koliko i da li takva institucija krsi propise Islama neznam,nepoznajem dovoljno Islam,a u toj instituciji su kod nas uglavnom obrazovani ljudi sa islamskimm fakultetima.

p.s.nas muftija je upozorio nadlezne organe i oni u NP koji su pripremali nekakve navodno "dzihadske" operacije su u tome spreceni.Sigurno su ti poznati ti dogadjaji kada je pronadjeno oruzje i dr.Hvala Bogu te nije bilo iskorisceno to oruzje,cak su i muftiju naseg hteli da ubiju,to su ektremisti u islamu poznati kao haridzije,sekta!Njih u zatvoru u BG ima preko 15,neznam dal su svi i koliko su krivi,to ce nadlezni oragni valjda utvrditi.Ono sto znam jeste da su pogresan put izabrali i da im islamska zajednica kao ni mnogi muslimani nisu dali zeleno svetlo za njihov ekstremizam!
Iskreno se nadam da ce se dozvati pameti svi ekstremisti u svijetu,ali i oni koji forsiraju nezadovojstvo muslimana da bi mogli pod plastom borbe protiv terorizma okupirati nase arapske zemlje i eksploatisati naftu

View Post
Za Bosnu se slazem, neka svako odgovara za ono sto je ucinio. Ali, u prethodnom postu si naveo Mladica, i to "kako vi znate" ko je i sta je radio... Ako znate to, znate i ono drugo. Nije ubijao samo Mladic. A nije ni zapoceo to ubijanje.

I slazem se - neka se ta nesreca vise nikome ne dogodi.
Nebih o ratu u Bosni,duga je to prica...desetine hiljada ubijenih bosnjaka,desetine hiljada silovanih bosnjakinja i mnogi desetina hiljada ostalih bez krova na glavom,raseljenih i protjeranih.
Zalim i zrtve civile na srpskoj strani,ali ne zalim srpske vojnike koji su ubijali bosnjake,zato sto su agresori zasluzili su da budu ubijeni!