Pogledajte jednu poruku
Old 20.10.2007, 06:59 PM   #21
jovicaciric

jovicaciric's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 28.09.2007

Da bi mogli dalje da teoretišemo razmislite o sledećim pitanjima:
Koji su koreni kapitala! - Mrtav kapital je mrtav bez ljudskog rada!
Kako može nego da stekne kapital ako nekoga ne odere! - Ne pričajte o nekim teorijama kako možete da živite od kamate i nasledja, to je propala stvara.
Zašto profit ne dele kapitalisti sa radnicima! - Radnik radi a kapitalista računa!
Ako je sloboda stvaralaštva najveći oblik slobode - gde je vaša stvaralačka sloboda /hoćete da vam kažem - izmedju lojalnosti kapitalisti i vaših psihosomatskih problema/.
Kako je neko mogao da stekne kapital lićnim radom, ajde nabrojte mi na prste imena, a da kasnije kada je po vama stekao prvi milion nije gulio nekoga.
Jeste li pročitali kapital i analizu teorije o stvaranju viška vrednosti.
O kom pravu kapitaliste govorite sa ove strane - ova proleterska strana morala mora da se bori protiv kapitalista do KRAJA. Inače nemate pravo da u ime proletera govorite o nekom pravu drugih.
PRIVATNA SVOJINA je kriva za sve, a kako je neko mogao da prisvoji više, po Darvinu samo ako ima jače zube, otrov, noge, pesnice - pa o kom vi humanizmu pričate.
Ne bih voleo da Vas etiketiram da volite da ste ELSPLOATISANI ako volite tražite sebi dijagnozu kod lekara.

Kaže neko napred kapitalista je tu da plaća a ti da r'mpaš - pa ne morate vi Drugar ni da čitate ovo što ja pišem. Ja zna šta znam ali neznam šta neznam i tu mi je problem.

Ajde polako i staloženo da podjemo ne od današnjeg dana nego od malo dalje u istoriji. Jeli socijalizam došao posle kapitalizama, ako je obrnuto onda sam uveren da ćemo mi skoro ući u istoriju primata - postaćemo majmuni.
Pogrešna je teza da je rad učinio čoveka čovekom, ona ga je načinio RADNIKOM a GOVOR je načino čoveka čovekom jer je posatao govornik. Ako na kraju hoćete kratak kurs političke ekonomije evo stripa Marx za početnike - M.Rius. Da se ne mučite sa kapitalom i Engelsovom filozofijom.
jovicaciric nije na forumu   Odgovori sa citatom
Marketing: