Mislim da je rec nepismenost prejaka. Ljudi su razliciti i imaju razlicite interese, kao i sklonosti. Zasto ovako govorim? Zato sto imam dvoje dece koji idu u istu skolu, kod istih profesora, ali moja deca su potpuno razlicita. Cerka je starija, jako je pedantna, detaljista, bavi se crtanjem i jos kao sasvim mala (2 godine) crtala je lice do najsitnijih detalja - obrve nisu bile dve crte nego mnostvo malih crtica u istom smeru (dlacice obrva). Isto tako ima i savrsen pravopis, inace je izvanredan ucenik. Sin je mladji 4 godine od cerke, ali je jako nemaran, rukopis lici na nogopis, a diktati u skoli su kriminalni (ima i po 18 gresaka). Naprotiv ovoj nemarnosti, koja nikako ne znaci da je glup ili nepismen, treba reci da se sluzi kompjuterom bolje nego i njegov otac koji je inzinjer informatike. Mali sa 11 godina koristi flash, radi animacije, opsednut je video igrama (ljubi ga mama, isti ja) i ne sputavam ga u tome.
Ne znam da li Vam je poznat podatak da je Ajnstajn bio disleksik. Da li neko moze da pljune danas takvog naucnika radi toga?
Meni licno ne smetaju pravopisne greske forumasa i vise mi je bitno kako razmisljaju ljudi nego kako pisu.
Off topic: meni licno strasno smeta drskost u postovima, vredjanje i svadjanje. Mislim da imamo mnogo veci problem sa vaspitanjem, nego sa pravopisom.