Pogledajte jednu poruku
Old 18.10.2007, 09:30 PM   #11
Honest liar

Honest liar's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 11.05.2007

Citat: Autor citiranog posta kuliramnp
View Post
Bas me zanima koje moje izjave nisu normalne i sta sam propagirao od islama,a da islam to nije(bio bih ti zahvalan zaista ako mi na to ukazes).Takodje ne volim ja nista propagirat i nametat,vise se trudim reci svoje misljenje vezano za neku temu,uglavnom sam samo na religiji nesto diskutovao posebno sa Ivanom koji zna da postuje drugacije misljenje!
...
Znamo mi muslimani u Srbiji ko je ubijao u "ime Boga" po Bosni,ko je granatirao Sarajevo,izvrsio genocid u Srebrenici.Onda kada uhvate Mladica i ostale zlocince mozemo govoriti o ekstremizmu kod nekih drugih!
Kuliramnp ma ovom forumu - na odgovarajucim temama - brani i propagira religiju.
Posto to ne gura svuda, nije ni agresivno. Zato mu se ne moze zameriti. Koga ne zanima, ne mora da ide na te diskusije i molim lepo.

Da li je u pravu za smrtnu kaznu - tesko je reci. Sami znate, u svetu je jos podela oko toga. Da vas sve podsetim: u tu raspravu se ukljucuje cak i dilema oko abortusa.

Samo, nije potpuno iskren u svom objasnjenju.
Ubiti zbog vere je dozvoljeno u njegovoj religiji. Islam to dpusta, to je ugradjeno u Kuran.

Svi se verovatno secate Salmana Ruzdija, iranskog pisca. Na njega je kletvu - fatvu - bacio Homeini, zbog knjige "Satanski stihovi". Posto je Homeini bio verski vodja, ajatolah, imao je moc da to uradi. Fatva je poziv svakom muslimanu da krivca ubije. To je i vise od poziva - zadatak i duznost onome ko se nadje u prilici!

Dalje, mozda se i secate da je u Alziru bilo ubijanja zena i dece.
Alzir inace ima dosta problema sa verskim fanatizmom. U vise navrata, ubijane su citave grupe zena sa sve decom. I ta ubistva se opravdavaju Kuranom - onaj ko nastrada zbog vere, smatra se mucenikom, i dusa mu ide direktno u raj. Zato se, zbog vere, mogu ubiti i zene i deca. Zemni zivot je samo privremen, na putu do vecnog - detetu kome oduzmete ovaj, ostaje vecnost u raju!

Sta mislite, kako se Arapi odlucuju na samoubilacke akcije?
Za samoubice se vrbuju mladi momci i devojke, tek izasli iz decjieg uzrasta, iz zabacenih krajeva, gde civilizacija nije dospela, koji su od rodjenja veoma religiozni, sto znaci - pod velikim uticajem hodza. Njima se od rodjenja svakodnevno mozak ispira kuranom i pricama io herojskom cinu, koji ce ih pribliziti bogu... A takodje im se cesto obecava da ce biti pomognuta i njihova porodica - koja obicno zivi u uslovima kakve nismo u stanju da zamislimo.
I na nasoj TV je bio snimak momka koga su uhvatili pre no sto je aktivirao bombu koju je nosio na sebi. Ispricao je kako su mu hodze danima pricale o tome da ga u raju ceka uzivanje sa 40 devica.

U taj "profil" se jedino ne uklapaju oni od 11 septembra. Saznace se jednom, ipak, sta je tu bilo ustvari, ali je blizu pameti da je i njima obecano da ce im porodice biti zbrinute.
Naravno, oni to rade prvenstveno zbog svoje vere, koju neko koristi.

Mogu da se slozim sa tim da je to zloupotreba vere. Ali, tu zloupotrebu Kuran omogucuje. To nije pitanje tumacenja, Islam je religija koja priznaje borbu za sirenje vere. Ubiti nevernika je bogu (Alahu) ugodno delo!
Uostalom, suniti i siiti su dve velike grupacije u istoj religiji - pa se ubijaju vec vekovima, bez mislosti. I dan danas, u Iraku.

I jos ovo, Kuliramnp: verujem ti da vi u Sandzaku znate ko je sta radio u Bosni.
Nadam se da znate i ko je tamo zive ljude nabijao na kolac, i pekao ih zive, i sabljama im otsecao glave...