Pogledajte jednu poruku
Old 18.10.2007, 07:12 PM   #9
kuliramnp

kuliramnp's Avatar

Status: Diskutant
Korisnik od: 29.03.2007
Godine: 24

Citat: Autor citiranog posta _corey_
View Post
Pretpostavljam da je dotichni aludirao na ubistvo na "Pravdi Boga". Mozda je to za njega pravedno. Ili u ochima rulje.

Po meni ne postoji isto. U postojetjem zakonskom sistemu, nashem.
Ne daleko od toga da sam mislio na ubistvo u ime necega sto je neko sebi umislio da je pravedno ili cak "na pravdi Boga".
A jel nema smrtna kazna u Srbiji,da li je nekada postojala,zna li neko?!

Citat: Autor citiranog posta MARLI
View Post
Doticnog coveka citam vec duze vreme na Religiji i ima izjave koje se uopste ne mogu svrstati pod normalne. Islam ,koliko sam ja upucena, ne propagira jedno 50 % onoga sto je doticni napisao, a pise kako on u stvari jeste islamista i td.

O takvim ekstremima ne vredi da pricamo, svako tumaci religiju onako kako on hoce, moza da ubija radi Boga ako hoce i tako dalje.

Izjavu tumacim bukvalno , i to tako kao da ce isti taj covek koji je to napisao, ubijati danas-sutra i da ce ubiti uz blagoslov nekog svog Boga.

Samo se pitam kakav mentalni sklop ima u glavi tu ideju...?
Ono, do koje granice ide to ludilo ?

I glavna stvar:

Jel to pravedno ubistvo moze da bude normalno za sve Islamiste uopste, ili samo sa ovu personu ?
Bas me zanima koje moje izjave nisu normalne i sta sam propagirao od islama,a da islam to nije(bio bih ti zahvalan zaista ako mi na to ukazes).Takodje ne volim ja nista propagirat i nametat,vise se trudim reci svoje misljenje vezano za neku temu,uglavnom sam samo na religiji nesto diskutovao posebno sa Ivanom koji zna da postuje drugacije misljenje!

Nazvao si me islamistom hehe,ja cu tebe hriscanistom!

Nebih tako da te nazovem,ali ti si zaista neki ekstrem!Nadam se da ces procitati prethodne postove i imati jedno normalno misljenje i stav o meni.A izjave tipa islamisti,ubijanje,zverstva i povezivanje toga sa mnom zaista ne zelim da komentarisem,ocigledno da neznas da moja vjera nalaze lijepo misljenje cak i o takvim kao sto si ti!
Znamo mi muslimani u Srbiji ko je ubijao u "ime Boga" po Bosni,ko je granatirao Sarajevo,izvrsio genocid u Srebrenici.Onda kada uhvate Mladica i ostale zlocince mozemo govoriti o ekstremizmu kod nekih drugih!U svakom slucaju ne kazem da danas u mnogim religijama nema ekstrema,ali to nije opravdanje ostalim ekstremima.Ubijanje jevreja od strane nemaca nije poziv sada jevrejima da ubijaju nemce(sto bi bilo uzvracanje ekstrema ekstremom).na primjer!

Poslednju izmenu radio/la Aenima: 19.10.2007 u 04:11 AM. Razlog: Spajanje postova
kuliramnp nije na forumu   Odgovori sa citatom