|
Citat: Autor citiranog posta Aenima |
|
|
|
|
|
Tema: Problemi sa ateizmom
Ne, ovo me nije iritiralo, ovo me je izulo iz patika.
Kakvo pravedno ubistvo?
Sta je u stvari ubistvo?
Kako se rec "pravda" moze staviti kraj reci "ubistvo"?
Kako neko, ko tvrdi da veruje u Boga i njegovu milost, moze pisati o "pravednom ubistvu"?
Da li to znaci da mogu da izadjem na ulicu i ubijem prvog, za koga smatram da je pravedno, u ocima ljudi i Boga, ubiti ga?
Molim vas, ali molim vas, dajte misljenje o ovome!!!!
Nisam skoro procitala nista gore od ovoga! |
|
|
|
|
Zaista nisam ocekivao da ces ovako "glasno" reagovati,kao i ostali povodom moje sasvim normalne recenice.
Dakle,Aenima srce,o ti koja pravis cirkus ovde i uznemirujes javnost "mojim ekstremnim izjavama" zasto to radis?
Kazem da je moja recenica normalna jer ja verujem u smrtnu kaznu kao pravdu na ucinjenu nepravdu!
Dakle,osnovno pitanje za sve koji prate temu jeste: da li smrtna kazna moze biti u nekim slucajevima pocinjenog zlocina opravdana i da li ubistvo izvrseno tom prilikom smatrate opravdanim!?
Ja verujem da kada sud presudi u korist tuzioca(ili ostecenog)da nad zlocincem treba izvrsiti smrtnu kaznu da je to u redu.Medjutim uslov da bi smrtna kazna bila pravedna treba biti da se onome ko je zlocin pocinio takodje ne ucini nepravda.
Na primjer ne treba covjeka ubiti "pravedno" ako je polomio neciji prozor
,daleko od toga!Ali da se ja pitam(a ne pitam se hehe)mislim da onaj ko ubije nekoliko neduznih ljudi i sud presudi da je kriv treba da se ubije,nevidim nista strasno u tome,nikakav zlocin da se i on ubije i da mu se istom mjerom uzvrati!Zar nisam u pravu,jel to posteno?