|
Citat: Autor citiranog posta gile80 |
|
|
|
|
|
...
@honest liar samo bih da prokomentarisem tvoju izjavu: "Poslovne veze - svakome ko prodaje hrvatsku robu, od srca zelim da propadne u poslu"
inace cisto poredjenja radi, pre nekih 2 nedelje otprilike u novinama je bio clanak da je slovenija zabranila uvoz breskvi iz srbije zbog supstanci koje mogu da izazovu kancerogena oboljenja. moj komsija je imao 2 alergije u mesec dana. oba puta je pojeo - breskvu. kakva koincidencija, a?
pa sad ti razmisli malo cisto sa poslovne strane ( a ne nacionalisticke), posto je vec pominjes: da li srbija ima puno pravo da prekine poslovne veze, recimo u oblasti vocarstva, sa hrvatskom, ili hrvatska sa srbijom? |
|
|
|
|
Vidi Gile:
Hrana koja dolazi iz druge zemlje podleze sanitarnom (zdravstvenom) pregledu. Ako nije ispravna, ne treba je uvoziti, cija god da je.
Medjutim, tu (cesto) ima i kvarnih igara. Znajuci nasu (bivsu) bracu Slovence, dao bih ruku da je u toj zabrani glavni razlog uklanjanje konkurencije. Prosto receno, breskve iz Srbije bile jeftinije, pa de se domace (slovenacke) ne bi bacale, zabrana...
Slovenci ne pricaju o prijateljstvu/neprijateljstvu. Oni urade (pazi - urade!) ono sto im je KORiSNO.
I zanimljivo - niko im ne zamera da su nacionalisti?
Sa Hrvatima je druga stvar. Vec rekoh, mrznja prema Srbima i srpskom nije od juce, ni od raspada Jugoslavije. Koliko godina ima otkako je objavljeno resenje srpskog pitanja u Hrvatskoj - "trecinu pobiti, trecinu proterati i trecinu pokrstiti"?
Ono sto se dogadjalo u II ratu, ponovljeno je i prilikom poslednjeg.
A bilo je "akcija" i izmedju, trenirali su valjda ("maspok" sedamdesetih).
Pa zar nije malo mnogo za isti vek?
Bilo je nesto na TV, u doba kad smo jos svi bili zajedno.
U Hercegovini (valjda) su vadjene kosti pobijenih u II ratu iz jedne od mnogih spilja.
Te su kosti lezale u jami nekih 40 godina (radi ocuvanja bratstva i jedinstva).
Onda je (konacno) organizovalo vadjenje da bi bile makar ljudski ukopane.
Rodbina i oni koji su ih izvadili prolaze u koloni, sa sanducima i svestenicima, putem ispod nadvoznjaka. Na njemu visi veliki transparent,sa tekstom:
"BOG I HRVATI - DODJITE NAM OPET".
Taj natpis nisu postavili oni koji su ubijali i bacali u jame, njih skoro da nije vise bilo.
To su postavili njihovi potomci. Znaci, sinovi podrzavaju oceve - ubice.
Zar nisu mogli da ne diraju ljude makar u trenutku kad su suoceni sa secanjima na svoje pretke? Bilo bi hriscanski, cini mi se. Zar nije dovoljno jeziv nacin na koji su ti ljudi (nekad) umrli? Voleo bih da tu sliku vidi svaki Jugo-nostalgicar, i svako ko prica o srpskom nacionalizmu.
I nemojte me opet etiketirati kao nacionalistu. Ne mrzim ni Hrvate, ni bilo koga drugog. Samo mislim da nije nas interes da sa njima poslujemo. Bar ne u ovom veku.