Trudim se da utuvim u ovaj moj IQ od 121, sve gore navedeno pa opet nikako da to ukapiram. Znate šta me veseli? To što izuzetno volim svoj rad psihoterapeuta ali moji klijenti nisu iz kapitalističkog estabilišmena, oni su goli proleteri, koji su od države primali još manje plate nego u kapitalističkom okruženju - znate šta ih sada plaši - novac koji su izdvajali iz LD po faktoru 5 /2 dolara zarada 8 dolara za izgradnju fabrika u nerazvijenim područjima/ ko će im sada obezbediti operaciju oka od 5.000 evra. A ko će im uplatiti penziju i iz kog fonda. Zakon koji je upravo stupio na snagu, onaj o retrogradnom kažnjavanju, što je bez presedana u svetu/, ko će im zaposliti suprugu otpuštenu iz Jugobanke sa 18 godina radnog staža, džaba je ona bila najbolji knjigovodja, direktoru je pristojnija sponzoruša koja pet puta ispravlja platni spisak.
Svakako Vam je jasno da ne mislim da je kapitalista svako ko radi i bogat je, nego onaj koji NE RADI a BOGAT JE. A novac stiče tako što kupuje ljudsku radnu snagu kao i svaku drugu robu jer je naijsplativija. Imate li neku ljudsku obavezu ako vam je to poznato da do pojasnite prijateljima oko sebe, svojim prijateljima. Ako to ne uradite Vi ste prihvatili narcisodnost kapitalističkih vrednosti - takmičenje, laktanje, ko je jači - liči li na Darvinovu teoriju ovo. Mene terapeuta ljudskih potencijala interesuje na koji način da lečim klijenta od ekonomske bolesti kad ona i nije registrovana u X reviziji uzroka, bolesti i smrti.
Najbolje bi bilo da su mi kapitalisti klijenti, em ne bih radio em bih dobro živeo! Ali moj konzervativni duh je odavna shvatio poruku mog oca "kada čoveka sahranjuju treba da ga kroz selo ili grad nose sa raširenim rukama, da vide da ništa ne nosi na onaj drugi svet!
PS. Moj otac i majka umrli su 1995 godine u roku od 3 meseca, bukvalno od GLADI.
Ali ne, ne krivim ja ovaj narod i ovaj sistem, krivi su oni koji su mogli nešto da urade a to nisu.
Nisam ljut na Vas, niti ste Vi loši momci, ljut sam na ekonomske savetnike u pojedinim partijama koji su bili nekada moji profesori na fakultetu sa 70 ili 80 godina života i akademskim titulama, ili činovničkim statusom i dalje deru "rajinsku psihologiju" nas svih.
Splavar je shvatio čovek, on je sve pročitao i to je 1 poen na mojoj strani.
|