|
Citat: |
|
|
|
|
Koliko uzivate u tome da nekoga javno ispravite i ukazete na gramaticku gresku? |
|
|
|
|
Evo, to sam bas sinoc uradila i to, iz mog ugla, sa debelim razlogom.
Bila sam na svom "maticnom" serveru posle par dana izostanka i tu se pojavila osoba sa nick-om "fatalna_plavusa", koje je doslovce SVE osobe na javnom kanalu, zenskog pola, izvredjala na najjeftiniji moguci nacin.
Nakon vredjanja tipa: ti si maloumnica, ako ti Cecine sise nisu lepe / ti si supljoglava, nemas blage veze, itd...da ne ponavljam sada, smucice mi se ponovo, ta "persona" je pocela da se hvali time kako govori 5 jezika.
Zaista mi je super kada vidim osobu koja govori toliko jezika, to je odraz njenog karaktera, na neki nacin. E sada, ta spodoba (najfiniji moguci nacin) je ostalima prebacivala da su, citiram: "neskolovani seljaci posto neznate vise od jednog jezik a ja znam pet".
Dakle, iz mog ugla, imala sam debeo razlog da doticnoj ....personi pokazem gde joj je mesto, samim tim sto sam na tom serveru operator.
Imamo situaciju, u kojoj neko ponizava nekoga zbog pravopisa, a i sam pravi gramaticke greske. Mozda sam trebala da je izbacim, mozda, ali je samo u par recenica bila savrseno smirena.
Nikada sa moje strane nece doci reakcija na neku gramaticku gresku. Medjutim, istog trenutka kada smatram da neko prelazi svaku meni poznatu meru pristojnog ponasanja, nema sanse da ga zaobidjem, tu jednostavno pada rezilenje*.
*reziliti = turcizam, izgrditi nekoga.