Dusane, svaka cast na konstataciji koju si dao, samo da sma kao ti vratio bih se na predhodne konstatcije i osnovno pitanje. Ono na sta si ti odgovorio ja sam takvo pitanje prosto izneo u prvi plan da vidim da li ima jos nekoga koji teorijski razmislja o kapitalistickom sistemu i o tome koje su njegove vrednosne orijentacije i u cemu je njegova humanisticka strana. Kolega pre mene vam je potvrduo konstataciju da je ovaj drustveni poredak tu da opravda Darvinovu teoriju evolucije Vi imate puno pravo da ponudite krv i znoj vasem poslodavcu, a ako ste kapitalista, voleo bih kada biste mi rekli o tome kako ste to postali. Sto setice kapitalista sa iz zapadnih demokratskih drustava koliko znam moja zemlja nema koloniju ni na Kosovu ni u Vojvodini ni ovde u Istocnoj Srbiji. Setite se gornjih tvrdnji o nerazvijenoj svesti, mi o tome polemisemo. A vi mi ponavljate tezu da kapitalista je tu yato sto je bog tako odredio, a ti si ranik i ti si tu sto ti je to bog odredio. Jeli to Dogma. Nemojte se ljutiti ali mislim da nije lose da preispitate svoju poziciju i nadjete sebe izmedju redova gore. Ako ste Kapitalista svaka vam cast, ali niste ubedljivi kao ni moji direktori u cijoj sam smeni ucestvovao sto su mislili kao Vi. Ali, ali ako ste onaj koji prodaje rad, ne razumem zasto se odricete svog prava /kapitalista nema pravo nad patentima Nikole Tesle, ili nekog drugog naucnika/ . Ako ti je rad dobra stvar koja ti donosi dobra radi malo bolje i vise /onda si saveznik kapitaliste i pomoci ces mu da odeblja budjelar/.
Uostalom nisam ja taj koji treba ovo da objasni ali pitanje je bilo dobronamerno, da mozda neko procita od onih koji nisu svesni sta ih ceka. Ja nisam optimista samo sam onaj koji se bavi misaonim procesima i uticajem miljea na stvaranje sistema vrednosti.
Ma ovo nema veze sa politikom.
|